Allmänt, Måla/rita Malmö stadsbibliotek, Pokémon, färgpennor, skiss, urban sketching, virka

Urban sketchers på stadsbiblioteket i Malmö

Tanken var inför lördagen att urban sketchers skulle åka ut till bokskogen och ses vid Torups slott för att teckna i slottsmiljön och de vackra höstfärgerna i skogen. Eftersom väderprognosen visade på ihållande regn styrdes hela eventet om till Malmö stadsbibliotek istället.
 
Vi har tidigare träffats och tecknat på biblioteket men då var jag kanske inte lika förberedd och irrade mest runt. Idag hade jag packat färgpennor, tusch och svarta pennor för att teckna med i tjusiga boken. Funderade på att ta med och testa akvarell men kom fram till att även om jag bara använder mig av pyttelite vatten så skulle jag säkert spilla och skvätta bara för att vi satt på biblioteket. 
 
En annan skillnad var att jag tog med lite sällskap i form av vår Pokémonjägare. Det vimlar ju av Pokéstops och lösa filurer utanför biblioteket och i Kungsparken och det kunde vi ju så klart inte missa. Så mot löfte om att vi skulle rita lite först, äta mat och sedan jaga Pokémons så blev det en gemensam utflykt.
 
 
Vi letade upp barnavdelningen "Kanini" och hittade en ledig bänk för mig att sitta på. Lite svårare för mitt sällskap att komma till ro men han gjorde ett tappert försök trots att "det var lite stökigt här, mamma". Jag gillade verkligen bokhyllorna och hade vi haft plats över kanske jag hade bett om en likadan att ha hemma.
 
 
Jag försökte tänka på småsaker som att få till rätt perspektiv på hyllorna i träden och att skugga lite här och där för att hitta något slags djup i bilden. Sen for alla små barn runt som skållade illrar och fastnade mest som suddiga streck på min skiss. Enda som snällt "poserade" var mitt eget barn i Spiderman-tröja som gömde sig lite bakom en hylla bara för att han ville vara med på bilden.
 
Efter en timme eller så tog vi oss en sagopaus innan det var dags för återsamling av skissarna. 
 
 
Efter gemensam lunchfika samlade vi alla bilder och hade en miniutställning på ett av restaurangens bord. Även om vi har varit på samma ställe så skiljer sig alltid bilderna åt; alla har sin egen unika stil och finner olika motiv intressanta. Det som är extra tacksamt med att teckna på ett bibliotek är att folk som regel sitter ganska stilla under längre stunder. På ett så stort bibliotek som det i Malmö känns det nog inte heller lika skumt att sitta och rita av folk som det skulle göra i Svedala (mindre ställe och man kommer mycket närmare sina motiv på gott och ont). Men bra tillfälle att öva på att teckna människor.
 
 
Och så klart blev det en stunds jakt i parken också! Vi hittade inget nytt att skriva hem om men fyllde på förrådet av bollar, utmanade ett gym och fångade en mindre koloni med Cubones. Nej, ni behöver inte veta vad det betyder men vi var båda nöjda när vi åkte hem i alla fall.
 
En kul sak är att vi väcker precis lagom mycket uppmärksamhet med den nyvirkade Pokéboll-mössan. Alla som spelar vet att vi också spelar, pekar lite och ler och de andra bryr sig inte ett smack.