Måla/rita Svedala, kyrka, teckna

Svedala kyrka

Vi var ute på vår sedvanliga kvällsjakt (Pokémons, inte duvor) förra veckan och då passade jag på att fotografera kyrkan här i byn. Min tanke var att testa grodperspektivet - ni vet när man är liten och tittar uppåt mot valfri hög byggnad? 
 
 
Det blir ju onekligen lite pampigt när man står nere i trappan och tittar upp mot kyrkan som dessutom ligger högst upp på en kulle. Enda problemet som jag fick med bilden och ljusbordet var att kontrasterna inte blev tillräckligt stora i fotot för att det skulle bli lätt att rita av. Lösningen på det blev att jag satt här och kvällsugglade med nedsläckta lampor och ljusbordet tänt. Inget konstigt alls.
 
 
Det blev lite konturer och sånt när jag använt ljusbordet så långt jag kunde. Är i alla fall skönt att veta att konturerna är åt rätt håll för det är marginellt skoj att upptäcka att taket lutar fel när man hållit på och skissa i en timme eller så...
 
 
Tycker fortfarande att det är lättare att få lite "liv" i bilden när jag skissar på frihand och bara har fotot som referens. Slängde på lite promarker-gult men lade undan dem sedan. Tanken här var att testa på mina nya "penselpennor" från Faber-Castell som jag köpte när jag var på Drewex. Konstaterade snabbt att de inte är av samma typ som när jag använder promarkers - dessa blöder inte genom pappret alls men å andra sidan är det omöjligt att få till ett jämnt färgfält. 
 
 
Hyfsat nöjd med kyrkan ändå och lämnar bilden lite halvfärdig och skissartad. Perspektivet sitter, kyrkan går att identifiera och jag övade lite med mina nya pennor. 
 
Ikväll ska jag iväg på lite "urban sketching" och drink and draw på Malmö Brewing Co & Taproom. Känns som att det kan sluta lite hur som helst?
 
#1 - - Fanny:

Otroligt fin kyrka!

Svar: Tack så mycket!
Christina Forsberg