Allmänt, Pyssel halloween, kniv, pumpa, såg, vaxkrita

Happy halloween!

En gång kan vara en olyckshändelse, två gånger ett sammanträffande och tre gånger är en tradition! Så nu har vi en pumpa-tradition här hemma. Vi (läs jag...) ser fram emot att fixa en mer eller mindre läskig pumpa som får lysa upp tillvaron i vår trädgård under någon vecka kring halloween.
 
 
I år fick jag lite hjälp med urgröpandet i vart fall. Jag börjar ALLTID med att göra hål i botten på pumpan och förstår mig inte på de människor som envisas med att skära av locket för att sedan försöka pussla dit det igen? Är det en del av designen att ta av ett lock så kan jag köpa det, annars tycker jag bara att det förfular i onödan. 
 
 
Personligen tycker jag det är lättare att freestyla ett mönster direkt på pumpan istället för att klippa ut schabloner och fixa med. Jag brukar göra en skiss på papper så att jag har någon sorts referens i alla fall. Kan jag rita ansiktet på papper så brukar det gå bra att göra om det direkt på pumpan. Vanlig tusch duger inte alltid på pumpaskal utan jag kör med märkpenna - det går alltid att gnugga bort sedan!
 
 
Jag har i min ägo ett litet "pumpkin carving kit" där det ingår en praktisk skopa och två små sågar som är helt perfekta för ändamålet. Har du inte vänner i USA som ger dig kul presenter så har även Panduro en variant som säkert fungerar utmärkt.
 
 
Här har vi kommit en bra bit på vägen; bara att dra fram en liten kniv och skära bort det sista skalet på tänderna och ögonvitorna! Lite putsning av kanterna bara och läskigt blod i form av smält vaxkrita så var vi redo att ställa ut monsterpumpan i trädgården. Smält vaxkrita är inte något som försvinner i höstregnet så det är lämpligt att använda om pumpan ska vara utomhus.
 
 
Rotade fram ett par gamla sunkiga trädgårdvantar som jag kände var okej att offra på detta projektet och droppade lite extra vaxkrita-blod över dem. Eftersom pumpan inte har någon botten och jag valde att ställa den ovanpå en plasttunna så måste värmeljuset ställas på ett fat av något slag.
 
 
Här kommer även en bild på förra årets projekt i form av en pumpa som inte verkar må så himla bra; plastyxa i hjässan, sår ihopsydda med avklippta tops och en tunga som är fastsatt med grillspett.
 
Det finns massor av kul varianter man kan göra och det är lätt att googla sig snurrig! Allt går!