Måla/rita Cersei Lannister, fineliner, promarker, teckna, urban sketching

Tecknar vidare...

Har insett att nu i höst och vinter så har pysselbloggen mest blivit en ritblogg istället. Inget fel i det egentligen för inspirationen att pyssla har kanske inte varit på topp, medan jag i stället fått en nytändning att sitta och rita istället. Överallt ritar jag nuförtiden; åker jag någonstans ser jag till att ta med ritboken, får jag långtråkigt i kassan på jobbet har jag en skissbok i fickan och är vi hemma och dräller försöker jag klämma in en skiss mellan dagishämtning och tvätt. 
 
Lånar regelbundet böcker på biblioteket som handlar om allt från perspektiv och figurteckning till att rita manga. Tänkte att hur svårt kan manga vara?! Svårare än man kan tro visade det sig och jag är verkligen INTE redo att visa upp några plågsamma mangaförsök på bloggen ännu. 
 
 
Donade vidare vid mitt ljusbord och fick till en konturteckning i blyerts av Lena Heady som spelar Cersei Lannister i Game of Thrones. Pillade vidare med färgläggningen och använde mig av mina promarkers (som vanligt). "Råkade" köpa mig ett extra set tuschpennor med olika hudtoner på Claes Ohlson av alla ställen. Gillar fortfarande att man har bra kontroll över färgläggningen men är inte helt på det klara med hur pennorna uppför sig när de läggs lite lager på lager. 
 
 
Känner nu att damen är klar men att något saknas rent bakgrundsmässigt. Funderar på att försöka få till en diffus grå skuggning men har ännu inte bestämt om det ska bli akvarell eller promarker där. To be continued...
 
 
Har varit och är fortfarande förkyld långt över den lagliga gränsen men livet rullar ju vidare, även med extra näsdukar i handväskan. Förra veckan så ville jag helst sitta kvar i soffan när jag var ledig men samtidigt kliade det lite i fingrarna, så vad gör man? Man ritar det man ser helt enkelt. Och svaret är JA, dammsugaren är ta mig tusan alltid framme här. Med en långhårig katt och två barn som drar in grus är det inte lönt att rulla undan den någonstans.
 
 
Slutligen bjuder jag på en liten "urban skiss" från min ritbok-to-go. Det blev en liten stund över att studera folk när jag satt med på tennisträningen och bara väntade. Vissa tar till sina telefoner för att underhålla sig, andra har tålamod att titta i en hel timme när barnen studsar runt och spelar tennis medan jag passade på att rita lite istället. Jo jag är intresserad att titta när min son spelar tennis - men inte hela timmen! Han är glad om jag kollar lite då och då och vinkar med jämna mellanrum. Alla nöjda.
 
På pysselfronten är det inte omöjligt att det börjar hända saker igen inom överskådlig framtid för vissa här hemma har deklarerat att "mamma, vi MÅSTE julpyssla snart!". Och då är det bäst att lyda tänker jag. Idag har jag i vart fall hängt upp en stor kvist trollhassel i vardagsrumstaket så något är på gång.