Måla/rita Daenerys Targaryen, Game of Thrones, blyerts, färgpennor, promarker

Tecknad Targaryen

Härom dagen gjorde jag klart ett så kallat "vilande projekt" i teckningshörnan. Det vill säga att jag började för länge sedan, tröttnade lite och så tog jag mig i kragen och fortsatte helt enkelt. 
 
Gjorde (med hjälp av ljusbordet och ett foto från nätet) en skiss av Daenerys Targaryen från Game of Thrones. 
 
 
Det är begränsat hur mycket detaljer som syns genom pappret på ljusbordet, men jag har i alla fall stor hjälp när jag ska få rätt på ansiktets proportioner och få dit alla drag i rätt läge så att säga. Sen är det nästan lättare för mig att ha fotot bredvid som refens än att försöka jobba vidare med färger och detaljer på ljusbordet. 
 
Nu när jag börjat med akvarell igen i liten skala så funderade jag på om det kanske varit onödigt att handla på mig så många promarkers? Fast jag kom fram till att när detaljer ska färgläggas och/eller jag vill ha kontroll över färgläggningen så är promarkers oslagbara. Punkt.
 
 
Ja så här brukar jag stöka runt när jag tecknar; papper och olika pennor ligger grupperade i flera konstellationer på bordet. Viktigt även att ha ett kladdpapper bredvid och testa ibland så att jag tar rätt penna och inte sabbar hela projektet. Och lite papper under så att promarker-tuschen inte blöder genom ned på bordsytan. 
 
 
När jag kände att promarkern inte längre räckte till använde jag mig av färpennor, blyerts och lite vit gelroller för att bättre på här och där. Fyllde även i ögonbryn och ögon med brun fineliner för Daenerys drag är ju trots allt väldigt markerade.
 
 
Eftersom man är sin egen värsta kritiker så kan jag i efterhand känna att jag borde hållit mig ifrån de grå pennorna i skuggorna och försökt hitta beige och/eller brun motsvarighet istället. Eller helt köra på svartvitt? Sitter redan och fnular på nästa projekt och har skrivit ut nya foton. Så vi får väl se om bilderna hamnar i skrivbordslådan eller om det blir en hel serie teckningar? 
 
 
#1 - - mammatillmirakel.blogg.se:

Helt fantastiskt vad du kan rita!!

Svar: Tack så mycket! :)
Christina Forsberg