Allmänt, Måla/rita Moleskin, akvarell, fineliner, färgpennor, skiss, suddgummi, urban sketching

Skissar lite

Eftersom jag varit hemma och snorat tillsammans med barnen hela gårdagen var det på tiden att vi rastade oss allihop en runda på stan. Det och så hade KappAhl 30% rabatt på herrkläder som drog oss iväg...
 
Först passade jag på att "värma upp" lite här hemma eftersom jag tänkte att det kanske kunde behövas.
 
 
En enkel skiss med bläck, tusch och lite färgpenna på det. Jag har Facebook öppet på datorn alldeles för mycket så det föll sig naturligt att det kom med på ett hörn. Testar ett nytt sätt att skriva in datum för jag tycker att det blir så himla snyggt! Ser nästan ut som en stämpel. Dock är det inte jag som kommit på layouten men lånar glatt det från någon i Facebook-gruppen "Urban sketchers". Var annars? 
 
 
Eftersom det var lördag och barnen också älskar att gå och plocka buffémat så landade vi på Rosegarden i Malmö när det var lunchdags. Det är skönt att man kommit till det stadiet att man vet att ingen kommer bryta samman och ligga skrikande i en liten hög på golvet "bara för att" - restaurangbesök flyter oftast smidigt nuförtiden. 
 
Någonstans mellan matkoma och kaffe gjorde jag en snabb skiss med blyerts och fyllde i med lite svart penna. Tog en snabb bild med kameran för att komma ihåg färgerna på ett ungefär och så var vi klara. Inte blev det porträttlikt men vad tusan - en prototyp? Lampan i fågelburen blev i alla fall inte så dum. 
 
Målade lite med akvarell på hemmaplan och testade med viss bävan om pappret i skissboken skulle klara av vatten - ett par tunna lager verkar gå bra innan något smulas sönder.
 
 
Lite shopping blev det också så klart; en röd skissbok från Moleskin (fiiiiint ska det va) och så var jag bara tvungen att köpa suddgummi också. Behöver man verkligen en ursäkt för att köpa luktsuddis som doftar av olika tesorter?! Boken tänkte jag i vart fall ha i fickan på jobbet så om det blir för långsamt i kassan så får jag roa mig med att skissa av skiftnycklar eller nåt...
 
För övrigt har jag även skaffat Instagram, så här några år efter alla andra, och där kallar jag mig för "crazycraftlady79". In och följ mina upptåg!