Allmänt, Barnpyssel Jurassic Expo, dinolandet, dinosaurier, låda

Dinosaurievärlden

Barnen och jag besökte Jurassic Expo för ett litet tag sedan när "Europas största mobila dinosaurieutställning" besökte Malmö. Klart att förväntningarna var en smula hajpade då...
 
 
Med tanke på biljettpriserna och den massiva reklamkampanjen här i krokarna kanske jag hade väntat mig något lite extra utöver dinosaurier som brölade i ett tält? Visst kunde de röra vissa kroppsdelar och det var stämningsmusik och så, men kom igen? Man hade inte ens brytt sig om att dölja sladdarna, korrläsa skyltarna eller hitta nåt mer avancerat i växtväg än penséer. Jag ska inte komma här och påstå att jag är nån typ av paleobotaniker men det finns ju gränser.
 
Dock ska jag säga att barnen var helt exalterade och ytterst nöjda med besöket. Lillebror blev till och med så tagen att jag blev tvungen att bära honom lite när det blev för läskigt.
 
 
På hemmaplan fortsatte dinosauriestudierna tillsammans med Ivar och de olika dionosaurierna han träffar på. Vi gillar Lisa Bjärbos böcker skarpt och det finns nästan alltid minst ett hemlånat exemplar från biblioteket. Eftersom Ivars dinosaurier också bor i ett dinoland kändes det som en bra idé att rota fram en låda och göra vår egen variant.
 
 
Man tager sig helt enkelt en låda, grundmålar den med vit färg och sen samsas barnen fint och samarbetar under harmoni och stämsång under resten av arbetet. Det gick i alla fall förvånansvärt bra med samarbetet denna gången?
 
 
Någon typ av drama utspelar sig alltid i dinolandet. Även om det nu "bara" är en låda med dinosaurier från Biltema så är det ett projekt som barnen är stolta över - det blev något de kunde använda i sin lek. Att man sen kan krångla till det och limma bomullsmoln, bygga egna klippor och pyssla växter av tejp bryr vi oss inte om just nu.
 
 
Funkar även fint som (tjusig) förvarig åt dinos och annat löst plock när det inte används...