Barnpyssel, Pyssel Batman, Captain America, Green Lantern, Hulken, Ironman, Superman, Wonderwoman, dekorgummi, flirtkula, kyckling, påsk, superhjältar

Superkycklingar!

Vi påskpysslar också minsann. Kanske inte riktigt som de andra barnen, men ändå.
 
Hela familjen var på utflykt och då pep vi inom Panduro (så klart) för jag skulle ha lera trodde jag men kom ut med ett paket pappersblommor i stället. Lite så jag jobbar ibland.
 
Barnen fastnade framför ett paket med någon sorts hjälte-kycklingar som man kunde köpa färdig sats till och pyssla hemma. Jag tyckte inte att det var lika kul med färdig sats så vi köpte en påse blandade flirtkulor och så lovade jag att vi skulle göra egna kycklingar. Eftersom vi redan har en massa färger, ögon, lim, fjädrar och doningar såg jag inga hinder för att plocka ihop lite egna varianter.
 
 
 
Här är mitt skissarbete färdigt och man kan ana vartåt det lutar...
 
 
Även barnen förstår vikten av att göra en skiss så att man får med sig alla delar på den färdiga kycklingen. Och när man säger att vi ska pyssla superhjältar är det lite mer attraktion än om vi "bara skulle pyssla vanliga kycklingar".
 
 
Här är gänget samlat för att skydda påsken mot onda krafter! Eller vad superkycklingar nu gör i påsktider?
 
 
Ironman har vi målat röd och sedan fick han en guldmask av gul färg och nån sorts guldfärg som jag köpt och inte använt innan (man vet ALDRIG när man behöver saker). Fötterna är, som på alla kycklingarna, av orange piprensare. Ett par vingar av filt, ögon och en näbb av papper så var Ironchick flygklar.
 
 
Superchicken har fått lite fjäderfluff eftersom han såg så himla kal ut. Manteln är en röd filtbit som jag nålat fast, för enkelhetens skull. Märket på magen är av dekorgummi som jag ritat "S" på med promarkers och jag kan lättat meddela att pennorna inte blöder när man tecknar på det materialet.
 
 
Batchick har vingar av svart papp och öronen/hornen är också papper. Kycklingen får hålla till i fönstret eftersom jag älskar hans skugga. 
 
 
Här kommer Green Lantern och "blåa batman". Jag hade hört talas om Green Lantern men den andra karaktären är en ny bekantskap. Kan så vara att mamman bara inte har koll på läget...
 
 
Chicken America på språng! Här hemma lyssnar han även till sitt indiannamn; "han som kastar sköldar". Stjärnorna har vi stansat ut med en liten stans som jag köpt på TGR för en billig peng (man vet aldrig när man behöver dem...). Skölden är också stansad och bokstaven A klippt med försiktighet och stor precision.
 
 
Hulken är en annan favorit bland barnen och skulle så klart också få finnas i kycklingform. Favoritskapet kan ha att göra med att det är bra att även superhjältar får bli SUPERARGA ibland.
 
 
Sist, men absolut inte minst, ut är Wonderchicken. Det tog mig evigheter innan jag förstod vilken superhjälte som menades med "wondaway" men nu är jag med på att det är Wonderwoman vi snackar om (fast med liiiite olika uttal).
 
Wonderchickens krona (?) och märke på magen är gjorda av dekorgummi och så åkte stansen fram igen när vi skulle göra en stjärna. Lite garnhår och fjädrar på det så såg hon ganska presentabel ut. 
 
Detta pysslet var lite för avancerat för att lillebror skulle kunna vara med. Filosoferar på om vi ska dra fram potatisarna igen och göra lite ägg-tryck på påskkorten i år?