LEGO, Pyssel LEGO, akryl, ansikte, flaskskepp, glasburk, halsband, sprayfärg

LEGO-presenter

Veckan närmar sig söndag då det är dags att fira den nyblivne sex-åringen! Vi har inte direkt haft pysselpaus men det har ändå inte blivit så mycket att skriva hem om.
 
Lillebror klistrade lite bomullsbollar på papper och så blev det "kycklingar". Lite spridda pärlplattor (gärna Nexo Knights eller Minecraft-motiv), målarsidor som vi skriver ut från nätet eller annat smått pill. 
 
Själv började jag på ett kul projekt med en miniflaska som jag tänkte göra halsband av. Med nuvarande takt så är jag klar någon gång i mitten av nästa vecka...
 
 
På bilden så är det på god väg att hända grejer! Miniflaska från Systrene Grene, glitterlim och en pippiliten pappersbåt på väg in i vattnet. Det är alltså en pincett till höger för att man ska förstå hur litet allt är. Jag satte båten i limmet och när jag kollade hur det gick (efter en timme eller så) så hade båten slagsida och var ljusblå eftersom den sugit upp massa lim. 
 
Ett par svordomar senare så hade jag slängt båten och sköljt ur flaskan. Nu väntar jag på att nästa runda med lim ska torka och SEDAN ska jag sätta in en liten liten båt. Vi får se hur det går nästa vecka då.
 
 
Ett annat projekt som pågått här hemma i bakgrunden är presenter till LEGO-kalaset. Eftersom det är mer eller mindre obligatoriskt med fiskedamm och godispåsar så kör vi en variant på temat. Köpte på mig ett gäng syltburkar på Clas Ohlson och sen har jag spraymålat dem i flera omgångar under de senaste veckorna. 
 
 
Lite akrylfärg på det och vi har numera det här glada gänget som väntar på kalasgästerna. Planen är sedan att vi fyller dem med lite smått och gott och sedan får varje gäst ta med sig en burk hem. 
 
Eftersom alla redan kommer vara höga på tårta så behövs inte ett halvt kilo godis till var och en - här kommer man bjudas på lite kritor, pyssel och mindre mängd godis. Inte för att vi är några hälsofanatiker men det kan ju vara kul med variation.  Minns när man var liten och fick godispåsar som kändes stora och tunga och så var det mest bara en clementin och ett gäng skumtomtar?!
 
Jag har dock lovat födelsedagsbarnet att vi ska köpa lite godis också och det kommer inte stoppas ned någon frukt. Kanske ett paket russin...
 
 
#1 - - Sanna:

Underbara idéer! Gjorde liknande burkar till en halloween fest en gång, blev uppskattat =)

Svar: Halloweenburkar är en jättebra idé! Det ska jag försöka komma ihåg till i oktober... :)
Christina Forsberg