Baka, Barnpyssel, LEGO, Pyssel DUPLO, LEGO, dukning, girlang, kalas, presenter, servettställ, stansa, tårta

LEGO-kalaset

Så har alltså mars stora happening här hemma gått av stapeln; den nyblivne sex-åringens LEGO-kalas! Vi har gjort LEGO-inbjudningar, fixat LEGO-presenter till alla gäster, dukat lite LEGO-inspirerat och gjort LEGO-kakor och LEGO-tårta... 
 
Jubilaren själv har hjälpt till efter bästa förmåga och LEGO-bitar som sådana är naturligtvis tacksamma motiv - bara cirklar och kvadrater eller rektanglar. 
 
 
Fatta glädjen när vi hittade blå muggar med pluppar på från Duni? Ser exakt ut som en byggplatta och det var vi naturligtvis inte sena med att plocka upp.
 
 
Ett hett tips när man har barnkalas är att sätta en telefonlista på dörren och sedan låta föräldrarna fylla i namn på barnet och telefonnummer så att man kan få tag i dem. Man vet ju aldrig ifall någon får akut hemlängtan och då vill man kunna lösa det lite smidigt. Eller ifall någon kissar på sig, får ont i magen eller bryter armen (som förra året...).
 
 
Eftersom bordsduken var av vitt papper så ställde vi fram lite kritor man kunde roa sig med i väntan på fika. Sugrören ställdes i "huvud-burken" och servetterna hade födelsedagsbarnet själv gjort stället till. Lite inspiration från nätet, några klossar och hepp!
 
 
En LEGO-girlang i samma papper och stil som inbjudningarna. En stans och lite distanskuddar är allt som behövs.
 
 
Gjorde även några stora DUPLO-liknande klossar av lådor, toarullar och papir maché (gamla tidningar och vägglim i detta fallet) men de fick knappt plats på det fulldukade bordet så de fick hamna i vardagsrummet i stället.
 
Tänker att jag skriver mer om papir maché och vad man kan hitta på där en annan dag.
 
 
I vardagsrummet hade vi även dukat upp vår gedigna LEGO-samling i backar på golvet. Tanken var att alla barnen skulle bli sugna på att bygga och skapa något tillsammans. HA! säger jag bara om det.
 
När gästerna droppat in sprang de runt och kollade läget, lekte lite i barnens rum på ovanvåningen, lekte i lekrummet i källaren eller tittade lite på LEGO-filmen som rullade på tv:n. Bygga kunde vi vuxna göra själva ungefär... 
 
 
Sen bjöd vi på lite "kakbitar". Hö hö... Väntade hela dagen på att få lov att säga det.
 
 
Tårtan var så klart helt enligt temat. Gjorde en hyfsat enkel variant med sockerkaksbottnar och banan/nutella eller hallon/vanilj. Lite frosting och marsipangubbar på det så var saken klar.
 
Gubbarna är gjorda med hjälp av silikonformar och jag kände mig som värsta geniet när jag kom på att enklast var att trycka i marsipan i formen för att sedan ställa dem i frysen en halvtimme. Detta efter flera försök att få ut icke-deformerade gubbar ur formarna...
 
 
Lycklig kille mitt i presentöppningen. Och så klart hade han önskat sig mera LEGO. 
 
 
Före hemgång fick alla gäster välja en gåvoburk ur skattkistan. Att vi inte hade fiskedamm (som ju i stort sett är obligatoriskt på kalas) hann inte så många notera. 
 
I burkarna hade vi pillat ned en minifigur i överraskningspåse, ett par kritor som vi gjort i gubbformen och lite smått och gott godis. Sen kan man naturligtvis spara sin burk och stoppa LEGO, stenar, skatter eller suddgummin i dem.
 
 
Det gick inte många minuter efter att gästerna lämnat festen förrän vi var i full gång med att bygga upp de nya modellerna som funnits i paketen. 
 
- Varför tog det festiga slut så snabbt?! Ja, vad säger man? Tiden går ju fort när man har roligt...
 
 
#1 - - mittlivkreativ.se:

Så fint du har gjort det! och vad fiffigt att ställa fram en massa legolådor så de kan leka och bygga fritt. söta små presentburkar med. jättefint!

Svar: Nu blev det inte så mycket lekt med LEGO, men de hade väldigt kul ändå och det är viktigast. :)
Christina Forsberg