Barnpyssel canvas, hobbylim, knappar, tavla

Knäpp knapp-tavla

Jag har många knappar här hemma. Inte som folk i allmänhet; att man har en burk i sin syhörna. Jag menar som i jag har en skrivbordslåda full...
 
Klart att vi måste pyssla med knapparna lite ibland. Går ju lättare nu när folk förstår att man inte ska äta upp dem också. Googlade lite på "button crafts" och fastnade för att limma fast knappar i olika färger så att de bildar något sorts mönster. Fanns massa bilder på bokstäver, djur, regnbågar och fan och hans moster. Vi gör så klart andra saker. 
 
 
Vi plockade fram ett gäng knappar i de färger som behövdes (och jo, jag har dem färgsorterade i vanliga fall också). Sen var det bara att rita ett motiv någorlunda på en canvasduk och kleta ut hobbylim. Lätt att plocka och placera knappar även för små fingrar. 
 
 
I det här fallet är jag imponerad av tålamodet hos min medhjälpare, för vi satt tillsammans i säkert tjugo minuter och limmade innan det blev för tråkigt för honom att fortsätta. Gällande motivet kan man faktiskt se lite vartåt det lutar redan på detta stadiet.
 
 
Nu gäller det att låta hela härligheten torka till imorgon och då kör vi sista fixet med detaljer (piprensare tänker jag). 
 
Annars är det ganska fullt upp på pysselfronten men inget som vi visar upp innan LEGO-kalaset. Tycker att gästerna ska bli de första som får se pynt och överraskningar. Den snart sexårige jubilaren informerar gärna kompisarna på förskolan om att vi ska bygga STORA gubbar av brädor och ha LEGO-lampor som blinkar och lyser så att det kan vara disco här hemma. Förvänta er inget sånt i verkligheten...