Måla/rita blommor, panduro, promarker, teckna, zentangle

Zentangle-blommor?

Påbörjade och avslutade ett litet ritprojekt under midsommarledigheten. Ibland blir det ritning mellan varven i ett försök att slappna av (ha!) och göra något tillsammans med barnen.
 
Har gått och tittat på målarböcker för vuxna (nej, det är inget snuskigt...) men inte kommit mig för att köpa någon eller hittat någon bok som jag tyckt var tillräckligt kul att lägga pengar på. Sen började jag googla lite hit och dit och upptäckte det här med zentangles. För det är tydligen lite av en grej att sitta och rita motiv och fylla i dem med geometriska mönster. Det finns till och med namn på mönstren som man fyller i med?
 
Jag skulle väl kalla det att man ritar för skojs skull utan att det behöver "bli något" eller se särskilt realistiskt ut. Doodlar?
 
 
Okej, så jag började med någon vag idé om att jag skulle göra blommor och så skissade jag på det. 
 
 
Fram med svarta pennan (0,1mm i detta fallet) och fyllde i linjer och hittade på lite efterhand i mönstret. För att det skulle bli någorlunda symmetriska blommor utgick jag från mina skissade cirklar och krumelurer.
 
 
Det började arta sig så småningom. Svårigheten är att säga att "nu är det klart" utan det är lätt att fortsätta rita vidare i all evinnerlighet på sånt här. Såg någons skiss på nätet och den hade personen i fråga lagt mellan 35 och 40 timmar på. Kan ju säga att mitt tålamod tryter långt innan den tiden är nådd!
 
 
Dags för lite färgläggning med promarkers. Gjorde faktiskt ett färgschema över mina pennor från Panduro på ett papper bredvid. Det blev alldeles för förvirrat i min lilla hjärna att försöka hålla koll på vilken grön som var vilken nu igen.
 
 
Och så bestämde jag att nu är det nog, nu är jag färdig med det här! Vad det blev eller vad jag ska ha teckningen till vete tusan, men det var ritandet som var huvudsaken denna gången. 
 
#1 - - Emelie:

Väldigt fint och realistiskt :)

Svar: Tack så mycket! Fast det vete tusan vad det är för arter? ;)
Christina Forsberg