Måla/rita promarker, stadsbild, teckna, urban sketching

Urban sketchers

Så blev det då äntligen möjlighet för mig att hänga på Urban sketchers i Malmö och ett spontant krål (jmf eng. sketch crawl) på gamla begravningsplatsen bredvid Gustav Adolfs torg. Det har så klart varit fler träffar sedan jag var med på stadsbiblioteket senast, men jobbar man mycket helger så blir det inte mycket till socialt liv då... 
 
 
Så en ledig måndag kväll tog jag bussen till Malmö och på väg till mötesplatsen promenerade jag rakt genom begravningsplatsen. Spanade mest på hus och bestämde mig nästan innan vi började för att sitta nära kanalen och rita. 
 
 
Denna gången försökte jag dessutom tänka genom vilka färger som jag skulle kunna tänkas behöva (orange och rosa lämnades hemma) för att slippa släpa med ALLA pennorna. Nytt försök med promarkers eftersom jag tyckte att färgpennorna blev för mesiga sist. 
 
En annan grej som jag hade tänkt på sedan sist var att jag skulle sitta på ETT ställe och göra EN skiss och inte fnatta runt som en orolig utter i jakt på motiv. Då blir det så lätt att jag inte har tålamod att "göra klart" innan jag far vidare till nästa grej och det blir mest snabba gubb-skisser av det hela.
 
 
Nu var även blyertspennorna med så jag kunde göra en ungefärlig skiss innan jag började fylla i med svart penna. Att jag sedan hade glömt ta med suddgummi är en annan femma.
 
På plats tänkte jag att jag skulle fortsätta färglägga när jag kom hem. Väl hemma kände jag att jag brukar ju bäst gilla det skissartade uttrycket när jag tecknar så jag lät det vara. Plus att det var nytt avsnitt av Game of Thrones på tv och man måste ju faktiskt priortera här i livet... 
 
 
Efter vi skissat färdigt brukar bilderna läggas ihop och så får man en chans att se lite vad övriga deltagare hittat på. Ibland fastnar man för helt olika motiv och andra gånger väljs ett gemensamt motiv och så utgår man från det. Asocial kulturell aktivitet i grupp! 
 
Även om vädret var lite kyligt är jag glad att jag kom iväg och kom igång med ritandet igen! Brukar kunna gå här hemma och vara sugen på att teckna något men samtidigt inte ha inspirationen för att sätta mig på egen hand.