Pyssel, Växter blomsterkrans, floristtejp, midsommar, trädgård

Midsommarkrans

Om nu någon som vill ha en blomsterkrans till midsommar ännu inte gjort den så kommer jag här och tipsar lite grand... 
 
 
När jag börjar mitt kransbinderi så går jag en runda i trädgården och plockar åt mig grönt och blommor i en salig blandning eller lite färgkoordinerat och genomtänkt. Idag hade jag god tillgång på murgröna, daggkåpa, lammöron och diverse andra blommande blommor. Eftersom jag försöker hålla någorlunda sammanhållen färgskala på blommorna i rabatterna finns det alltid nåt att kombinera ihop. 
 
 
Jag tycker det är superviktigt att få rätt på stommen för annars är det helt hopplöst att fästa blommor och blad med någon ordning och reda. Min stomme består av binderitråd till trädgården och så gör jag en ögla i ena änden. Ska man göra mer än en krans i sitt liv så rekommenderar jag att investera i floristtejp! Det är inget märkligt i sig, utan är en grön tejp som klibbar lite när man dragit på den på stommen - klibbet hjälper till att hålla koll på blommorna. 
 
När stommen är klar snurrar man fast blommor och grönt med en binderitråd/tunn ståltråd. EFTER att man bundit fast blommorna fäster man ihop kransen i öglan. Det är oerhört mycket lättare att binda som en lång korv än en rund krans...
 
 
Färdig krans kan med fördel förvaras svalt i kylskåp och håller då lätt över natten! Ska den ligga där mer än några timmar så rekommenderar jag att man stoppar den i en plastpåse och sprayar lite lätt med vatten i påsen. 
 
 
Glad midsommar på er! Nu är det jag som tagit polisen och så firar vi med goda vänner och sol (?!).