Måla/rita akryl, måla, promarker, påfågel, skiss, teckna, zentangle

Zentangle-aktig fågel

- Varför du ritat en fågel mamma? Varför har den inga ben?
 
Jag vet inte riktigt och nej just denna fågeln har inga ben eftersom jag tycker det är knepigt att rita fina fågelfötter så jag struntade i det. Men varför, mamma? 
 
 
Tror att jag såg någon typ av påfågel på nätet som var gjord i paisleymönster med zentanglefyllning. Och då ville ju jag göra en egen så klart. Ibland är det kul att göra efterforskningar när man ska teckna; hur vingarna egentligen ser ut, hur stort huvudet ska vara i förhållande till kroppen etc. Denna gången struntade jag i allt sånt eftersom jag faktiskt ritar för mitt eget höga nöjes skull.
 
 
Det som visat sig vara så himla bra med det här sättet att fylla i och göra mönster är att jag inte behöver fixa hela på en gång. Jag attackritar lite när jag har tid och sedan kallar barnen eller annat på min uppmärksamhet och då är det bara att lägga till sidan och plocka fram lite senare en annan dag. 
 
 
Med lite färgläggning med promarkers blev det lite mer påfågelsaktigt kanske. Även om den inte har några fötter...
 
Jag trodde ett tag att jag tyckte att färgläggning var så kul och rogivande att jag köpte mig en egen målarbok. Men de yttepyttiga detaljerna i boken gör att jag snarare får spel på hur lång tid det tar! Så jag tror att jag håller mig till att göra egna motiv i fortsättningen.
 
 
Eftersom det finns tusen miljoner mönster på nätet (som man kan lära sig att rita själv) gjorde jag mig en övningsfjäder. Här är tanken att jag ska kunna testa på nya mönster i varje fält och att det kanske till och med kan bli en färdig fjäder så småningom? Vi får väl se hur det blir med den saken.
 
 
Jag fick verkligen peppa mig själv både en och fjorton gånger för att över huvud taget göra klart den där märkliga fågeln. Mentalt hade jag redan gått vidare till nya projekt flera gånger. Varför sitta och rita på samma grej när man kan göra nya saker hela tiden?
 
Så för att visa lite hur det brukar vara så har vi här en snabb skiss av vårt hus. Jag skulle kunna färglägga den, men eftersom jag känner mig själv så kommer det inte att hända. Mentalt är jag redan ute och skissar andra hus på byn. Varför inte liksom?
 
 
Förresten så finns det redan en färglagd variant av huset här hemma - en tavla som jag målade förra sommaren med akrylfärger. Här gjorde jag inte ens en skiss utan började direkt med färgerna. Ett par timmars "egentid" i trädgården och det blev en oerhört avkopplande upplevelse. 
 
Skulle nu någon påpeka att det inte finns ett takfönster på målningen så beror det på att vi bytte taket i våras. Punkt.
#1 - - mittlivkreativ.se:

Så vackert. Vilken talang du har. Jag älskar dina hus. Jag får beställa en tavla av dig en dag där du ritar alla dessa vackra husen som du gör. gillar verkligen dina skisser och hur det blir efter färgläggning. Min favorit är nog den med Pokemon :)

Svar: Tack för det fina berömmet, jag suger åt mig! Har hållit på med något kreativt mer eller mindre hela livet och börjar hitta tecknarglädjen igen. :)
Christina Forsberg