Inredning anslagstavla, fotodisplay, koppar, möbelfärg, ramar, sprayfärg, ståltråd, tvättklämmor, vintage

Tavelram blir anslagstavla

Efter att ha varit på ram-jakt under en period så hittade jag äntligen "min" ram på Myrorna för ett tag sedan. Det var ingen märkvärdig historia egentligen utan det jag kollat efter är stabila träramar. Så IKEA var inget alternativ denna gången...
 
 
Det enda jobbiga med Myrorna är att de har börjat förstå att man kan ta ordentligt betalt för sakerna; hittade en fantastisk ram men när jag vände på den och såg att den kostade 850 kronor kändes det inte lika kul längre. Plus att jag skulle bli tvungen att montera bort den fula blomstertavlan som någon ansträngt sig för att rama in. 
 
 
I alla fall så blev den kopparfärgad, vad annars?
 
 
Jag målade den sedan med Panduros möbelfärg med vintage-känsla, turkos var det visst. För att ramen skulle se lite gammal och halvantik ut målade jag slarvigt och lämnade en del fläckar så att man fortfarande kan se kopparfärgen lysa fram. 
 
Letade fram lite krokskruvar (?!) i källaren, en rulle ståltråd som jag köpt på Systrene Grene och lite tålamod. Mätte på baksidan var jag ville att mina krokar skulle sitta och satte fast dem. Och det var nu det blev viktigt att det är en träram som tål att man skruvar lite i den.
 
 
Här har jag dragit ståltråd mellan krokarna så att det blev små linor att hänga bilder på. Det allra pyssligaste var nog att sätta ihop de minimala tvättklämmorna efter att jag monterat isär dem och sprayat dem. Tålamod var ordet.
 
 
Men slutresultatet blev ändå ganska precis som jag tänkte mig. Nu gäller det bara att skriva ut lite fina bilder att hänga upp.