Barnpyssel Star Wars, kartong, klistermärke, limpistol, rymdskepp, sugrör, toarulle, återvinning

Star wars-skepp, typ.

Nu kan vi även räkna in Star Wars som ett intresse hos barnen. Detta utan att de varit i närheten av att ens ha sett någon av filmerna... Men jag antar att det är det som är "coolt" på förskolan just nu och då smittar intressena av sig snabbt. Hellre denna smittan än vinterkräksjukan i vart fall.
 
Då är det ju tur att man har en liten pysslare här hemma som sätter igång att bygga egna rymdskepp istället för att börja tjata om att vi ska köpa färdiga. 
 
 
Eftersom alla tomma toarullar sparas så har vi alltid ett litet lager att ta från. Sen satte vi vingar på skeppet med hjälp av limpistol. Noskonen är en av delarna som finns i mitten av äggkartongen och helt perfekt även på denna plats.
 
 
"Skjutarna" gjorde vi av gamla sugrör som cirkulerade kvar från ett annat projekt (vi byggde märkliga konstruktioner m h a piprensare och sugrör = annan historia). Lite färg och klistermärken på det så var barnen redo för action!
 
Som ni kanske förstår är "Star Wars" ett ganska vitt begrepp här hemma och i stort sett allt rymdrelaterat kan vara med i leken. Även playmobil-pirater, alla får vara med. Materialen finns hemma och det är ofta a och o när det gäller att pyssla - vi vill sätta igång omedelbart när idén dyker upp!
 
Eftersom det inte kostar något och allt finns tillgängligt tänker jag att detta kanske är dagens motsvarighet till forna tiders djur av kottar?