LEGO LEGO

LEGO-tokiga!

När jag var liten byggde jag ganska mycket med LEGO. Det intresset har naturligtvis överförts på barnen. Jag menar; värre saker kan man ju smitta folk med? Så som lite omväxling från pysslet kommer här en odyssé i vårt LEGO-träsk.
 
Vi åkte till LEGO-land på semestern och barnen var minst lika fascinerade av byggnaderna som de var av karusellerna. Förra året besökte vi LEGO-world på Bella Center i Köpenhamn och det var en heldag som hette duga! Överallt fick man prova att bygga med LEGO och inte bara titta på som när man besöker LEGO-land. 
 
 
Tänk att i stort sett få kräla runt bland bitar medan man bygger? Nu laddar vi för årets upplaga i februari och har ni inte varit där ännu så är det dags att göra det till en årlig tradition! Lycka för ett kreativt barn...
 
Ofta sitter jag tillsammans med barnen när de bygger med LEGO (mest för att de inte ska börja bråka alltför våldsamt) och då behöver jag ju något att pyssla med under tiden. Just nu gillar jag mest att bygga hus av olika slag, med eller utan hjälp. 
 
 
Ovanstående hus byggde vi tillsammans för ett tag sedan och det är numera nedmoterat i molekyler igen... Inspirationen kom från "Market Street" och ritningen till detta och andra hittar man på Brickinstructions. Där kan man även söka runt på typ alla set som någonsin släppts om man vill hitta något speciellt. 
 
 
Det visade sig att det fanns miniatyrer att bygga istället för modeller i figurstorlek. Och då blev vi ju tvugna att testa det också! Här på rad har vi en brandstation, en teater och ett pizzaställe.
 
Vill man få ett hum om möjligheten att bygga olika saker av de bitar man redan har hemma rekommenderar jag att man startar konto på Rebrickable. Då kan man fylla i vilka set man har hemma och så kan man se hur stor procent av bitarna man äger om man är sugen på att testa nya ritningar! Tycker det är toppen för då vet man om det är lönt att börja på ett projekt eller om man ska gå och göra nåt annat istället. 
 
 
Denna veckans LEGO-pyssel består av gatuhus i gammeldags stil. Ganska pyssligt och jag får hela tiden improvisera eftersom det börjar ta slut på vissa typer av småbitar... Men skam den som ger sig och jag ska nog försöka färdigställa huset till vänster också!
 
I övrigt väntar jag på att ett lager kopparfärg ska torka på en ljuskrona, vi har lekt lite med papperstallrikar och så målar jag vidare på uggle-tavlan. Det kommer bilder och beskrivningar så småningom.
 
#1 - - Annika:

Här är en till som älskar lego! Har en egen stad också som du kan se på min blogg i något inlägg.
Verkar som vi har en del gemensamt:
pyssel och lego, kanske inte så konstigt för gillar man pyssla så är lego en stor del av pyssel också på något sätt :)

Svar: En hel stad är inte aktuellt här - det mesta monteras ned i molekyler inom en vecka... Men Lego måste ju vara den bästa leksaken någonsin för det blir aldrig tråkigt och enahanda. Och mammorna kan vara med och leka. :D
Christina Forsberg