Barnpyssel, Pyssel akryl, aluminiumtejp, folietavla, hobbyfärg, kartong, mallar, transformers

Folietavlor

Äldste sonen har funnit ett nytt intresse i transformers. Just nu leker han transformers, bygger transformers, klär ut sig till transformers och önskar sig ett transformers-kalas. Exakt vad man gör på ett sådant kalas, mer än att han ska få transformers-presenter, är lite mer luddigt. Jag undrar även för mig själv hur man ska göra ett transformers-kalas...
 
I väntan på det stora transformers-eventet (gaaaah?!) så kom jag på ett pyssel som vi faktiskt kunde göra med transformers-twist; folietavlor!
 
 
Här har jag skrivit ut en mall, skurit ut bitar i tjockare kartong och så limmar vi fast på själva tavlan. Gäller bara att spara en ritning för annars hade jag lätt fått hjärnsläpp på det här pusslandet.
 
 
För att det här ska bli snyggt och COOLT (mycket viktigt) så kör vi på ett lager aluminiumtejp från Biltema. Vad jag läst på nätet ska det funka lika bra med limstift och köksfolie men kände att mitt tålamod och barnens fingerfärdighet lämpade sig bättre för tejpvarianten.
 
 
När allt är täckt av cool aluminium lägger vi på ett lager hobby- eller akrylfärg. Ska tydligen bli bra med skokräm också men jag tänker ööööörk för att ha det på väggen (och överallt annanstans) i barnens rum. 
 
 
När man lagt på färg överallt torkar man bort det mesta igen och då framträder konturer, mönster och kanter superfint. Och så här transformers-aktigt blev slutresultatet! Hittade lite olika köksverktyg att göra extra mönster i folien med och de märkena syns också extra bra efter infärgningen.
 
Är man inte intresserad av transformers kan man ju göra vilket annat motiv som helst! Pallar man inte skära ut kartongbitar efter ritning går det bra att göra mönster med limpistol till exempel. 
 
#1 - - Annika:

Åh vilken härlig blogg med pyssel! Älskar att pyssla!
jättefina saker!

Svar: Jag blev superglad när jag hittade din blogg - en till som jag! ;)
Christina Forsberg