Inredning Biltema, inredning, koppar, loppis, sprayfärg, återvinning

En kopparslagare här bor i staden...

Jag har fastnat för det här med sprayfärg på sistone. Det är så himla enkelt att ta en ful grej och göra den mindre ful med ett lager färg! Och det har hittills varit min melodi när det gäller att välja ut vad som ska målas - kan det inte bli fulare är det fritt fram att spraya! 
 
Så här långt består färgförrådet av en flaska kopparfärg från Biltema men tanken är väl att utöka det hela när loppis-säsongen drar igång på allvar. Och även om koppar är fint (och trendigt?!) så känns det mer vinterhalvår än vår och sommar.
 
 
Lite fula och sunkigt vita var de här ljusstakarna när jag hittade dem på Lions loppis tidigare i vinter. En femma och ett lager färg kände jag att jag gott kunde kosta på dem. Man har väl spenderbyxorna på ibland! 
 
 
Även den svarta ljuskronan har fått sig ett par lager färg. Här gällde inte så mycket att den var ful, mer att jag tröttnat lite på den och kopparfärgen piggade upp en smula.
 
 
Nästa sprayprojekt är en gammal rejäl (men ful) träram som jag hittade på Myrorna i veckan. Min man undrade om jag skulle "spraya den också med kopparfärg?! Japp det tänker jag! Fast innan det här projektet blir klart så kommer jag att behöva inhandla en burk turkos möbelfärg. Och så kommer det att involvera lite krokar och en rulle ståltråd - en cliffhanger så god som någon.
 
Skulle någon annan nu bli lite sugen på att spraya något fult där hemma (man FÅR inte spraya människor dock) så har jag några små tips:
 
- Spraya i väl ventilerat rum eller ute i garaget. Den här lukten kan man bli helt hög på.
- Täck alla ytor i närheten som inte ska målas eftersom färgen lätt sprider sig.
- Gör hellre flera tunna lager än ett tjockt. Det blir inte så snyggt när färgen rinner längs med sakerna som sprayats.