Allmänt, Måla/rita hama, nabbi, promarker, pärla, rit-bot, robot, teckna, uggla

Blandat helgpyssel...

När helgen börjar redan vid halv tre på lördag morgon med att någon liten är kräkig tar man det piano och försöker roa sig inne så gott det går. Vilket innebar att jag laserade vidare på lådorna som jag ska organisera om badrumsskåpet med, vi byggde en liten rit-bot, pärlade en smula och så ritade jag lite på egen hand.
  
 
Oftast räcker det med att nämna ordet "robot" så blir ett projekt inspirerande för barnen! Nu gjorde vi en liten rit-bot med pennor, plastmugg och ett par klistermärken till ögon. Sen var det fritt fram att köra runt den lilla roboten på pappret i en låda. Lådan gör att hela duken, bordet, tröjan och världen inte får märken på sig.
 
 
Med en pysslig fem-åring funkar det utmärkt att pärla med nabbi-pärlor. Jag gillar att följa mönster och andra gillar att improvisera. Hittar mina mönster på olika ställen och bra sökord är t ex "hama" och "perler". Fråga mig inte vad perler betyder men det funkar att googla med det... Ska motiven sparas är det strykning med bakplåtspapper emellan som gäller: två prickar varmt och stryk bara så pass att allt smälter lagom. För extra hållbarhet stryker man även från baksidan.
 
 
 
Och som avslutning på helgen hittade jag lite uggleinspiration på nätet och tecknade mig en egen som jag kunde öva lite färgläggning på. Donar vidare med mina promarkers och det är inte alltid helt glasklart hur slutresultatet blir - men det är alltid kul som tusan!
 
Nu ligger måndagen öppen för nya äventyr, alla är friska (och oftast glada) och jag är på jakt efter någon form av skyltar och pennor som jag kan använda till att pimpa förvaringen i skafferiet. Ständigt alla dessa projekt som pågår i mitt huvud...
 
#1 - - Anonym:

Perler är dansk och betyder bara pärlor 😂 Mvh Sascha (Lucas mamma)

Svar: Danska är ett bra språk! ;)
Christina Forsberg