Inredning, Måla/rita bild, foto, promarker, ramar, rita, tavelvägg, tavla, teckna

Att hänga en tavelvägg.

Igår kväll satt jag och tecknade mig en liten, liten stad som ska fylla upp en av ramarna på en tavelvägg som jag gjorde här hemma för ett tag sedan. Staden föreställer ingen speciell stad i världen och det var egentligen mest för det meditativa i att sitta och färglägga som jag gjorde den.
 
 
Sen har jag tankar kring att sätta ihop kända byggnader från verkliga städer och kanske göra bilder från ställen där jag varit. Men då krävs det lite efterforskningar och sånt orkade jag inte med på igår kväll. 
 
Att jag gör en del tavlor står klart för de flesta vid det här laget. Inte alltid det är sådana som funkar att hänga upp på en vägg heller... Men att hänga tavlor kan vara en konst i sig! Googlar man på "gallery wall" så finns det en uppsjö av instruktioner och förslag. Även om det kan kännas överväldigande att hänga mer än en tavla på väggen så tycker jag det blir finare om man har någon slags tanke och komposition i grunden när man börjar skruva och spika.
 
 
Okej, nu ska jag vara lite pedagogisk här så håll i er! Börja med att samla ihop ramarna som du vill använda på din tavelvägg; för mig tog det ett par veckors spanande i olika butiker innan jag kände att samligen var komplett. Försök att hålla en eller två färger på ramarna så att det blir en enhetlig stil. 
 
På bilden har jag kommit så långt att jag har ritat av alla ramar på papper, tejpat upp dem med maskeringstejp (eftersom det är lätt att plocka ned igen) och så känner jag efter en stund om det blev bra eller inte. Passa även på att göra en liten markering för upphängningen på pappret!
 
Jag har här försökt att hålla några raka linjer som utgångspunkt för att det inte ska bli alltför rörigt. När man känner sig nöjd är det bara att sätta fast valfri och passande upphängninsanordning i väggen rakt genom pappersmall och allt.
 
 
Sen var det ju den här lilla, lilla detaljen med att ha foton och andra motiv i ramarna. Men det tar vi en annan dag...
 
#1 - - Linda:

Jag gillade staden!

Svar: Tack så mycket! Jag gillar att sitta och drömma mig bort. Typ. :)
Christina Forsberg