Måla/rita akryl, canvas, tavla, uggla

Uggletavlan - tadaaaaah!

Så var då julklappstavlan med ugglor klar, överlämnad och upphängd på sin plats. Igår var jag till och med och hälsade på dem och såg att de passade finemang på väggen där de hänger idag. 
 
Det hela började med en idé om att ge bort en tavla. Eftersom jag vet att min kompis gillar ugglor fick hon välja mellan realistisk eller färgglad uggla. Så jag gav bort en blank tavelduk som jag sedan tog med hem igen...
 
 
Ugglor är ju vakna på natten så det fick bli en svart canvas som grund. På bilden har jag gjort en skiss med vit penna (syns inte nu) och lagt på lite "månskensfärger". Min tanke var att få till ljusa konturer så att det ser ut som om ugglorna är belysta bakifrån. Jag övar, nämnde jag det?
 
 
Nu har ugglorna övergått i grönt istället och man kan se ganska väl vartåt det lutar. Syns dåligt på bilden men grenarna är gjorda av pappersbitar från en gammal bok som jag limmat dit och sedan målat på. Hade även en idé om att stansa ut blad från boken men det visade sig att de lövstansar jag har var alldeles för stora och det skulle sett helt galet ut. Så jag målade "vanliga" löv i stället.
 
 
På denna bilden är allt klart och sista fiffet med detaljer och glitterlim är ditkluddat. Titeln på tavlan blev "Här sitter vi och ugglar" och det tyckte i alla fall jag var lite kul. Fniss. 
 
Just nu är jag lite sugen på att fortsätta med måleriet men det är inte alltid som inspiration och idéer finns där. Därför var det ganska bra att ha en sorts deadline på att jag måste åstadkomma en tavla när jag redan gett bort den. Fortsättning följer i framtiden...
 
#1 - - Fairyland surprises:

Vilka fina tavlor!

Svar: Tackar så mycket!
Christina Forsberg

#2 - - Linda:

Vad fint :)

Svar: Tack!
Christina Forsberg

#3 - - Anonym:

Urtjusiga!

Svar: Tack!
Christina Forsberg

#4 - - Linda:

De pryder min vägg med den äran. Jag ställer gärna upp och ger fler tavlor ett nytt hem om det är så att du behöver en "piska". ;)

Svar: Piska låter lite jobbigt, men idéer och beställningar är ju alltid välkomna. Så att jag kanske får ändan ur och gör lite tavlor.
Christina Forsberg

#5 - - Lena:

Jag skulle kunna tänka mig en Paristavla (som den från förra inlägget)... Kanske som värdinnegåva till bokklubbsträff? Hehe...

Svar: Vad fasen? Jag som inte ens kan dricka vin när vi är hos dig?! Paristavla kräver minst trerätters och en runda på stan.
Christina Forsberg

#6 - - Lena:

Haha! Ja, om det är det som krävs så kan det ordnas!!

Svar: När är det dags? ;)
Christina Forsberg

#7 - - Annika:

Så fin den blev!!

Tack för kommentaren hos mig =)

Svar: Tack för idén! :)
Christina Forsberg