Allmänt, LEGO LEGO, LEGO-world, pet shop

Snart LEGO-world!

Vi räknar ned dagarna tills det är dags för LEGO-world igen på Bella Center utanför Köpenhamn. Förra året var vårt första besök och typ det bästa som hänt barnen någonsin. Så i år har vi sedan länge bokat in fredagen 19 februari...
 
Vi hade en heldag där man i stort sett kunde krypa runt i ett hav av bitar och bygga vad som föll en in. Det var verkligen hur mycket som helst att titta på! Även om barnen kunde suttit hela dagen i en hög med bitar så försökte vi släpa runt dem lite emellanåt och byta LEGO-hög och även titta på utställningen. 
 
 
Vi hade initialt vissa problem att ens lämna entré-området eftersom det fanns lösa bitar att pilla med.
 
 
Om någon skulle tycka det är lite jobbigt med LEGO som ligger och dräller på golvet där hemma kan man ju testa att gå på glödande kol, eller jag menar "blandade bitar", på mässområdet. Sjuka mängder LEGO var ordet.
 
 
Spaning på utställningarna. Vi fastnade även framför en extremt lång mekanisk bana där hundratals kulor transporterades varv på varv på varv. Till slut var jag tvungen att dra barnen vidare eftersom det kändes som om vi skulle utveckla bullerskador.
 
 
Scen från ett något komprimerat Köpenhamn. Jag gillar verkligen alla detaljer och att folk tänkt till och visar små berättelser ända ned på "gubbnivå".
 
 
Så här ungefär ser LEGO-lycka ut.
 
 
Självklart har vi laddat lite här och byggt en del. Är man hemma med febriga men samtidigt pigga barn behöver man något att göra! Jag tycker själv det är skoj att bygga olika hus och fastnade för Pet Shop 10218-1. Enligt Rebrickable hade vi ungefär ganska typ alla bitar som behövdes.
 
Efter mycken möda och slit att rota fram alla bitar blev resultatet ett hus i tre delbara våningar som lätt kan lekas med!
  
 
Tjuvpiraten är på väg in för att köpa en ny papegoja. 
 
 
Astronauten kan posta brev till gubben i månen?
 
 
På mellanvåningen kan man ta sig en kopp fika i väntan på bättre tider.
 
Nu är det alltså bara en vecka till som vi behöver vänta på vårt nästa LEGO-äventyr! Har ni inte varit på LEGO-world ännu så måste ni åka dit, inget snack om saken. 
 
Är man det minsta intresserad av att bygga LEGO, bada i LEGO, se LEGO-nyheter, handla LEGO, titta på stora LEGO-byggnader eller bara vara nära massa LEGO så ska man åka dit. Och är man inte det borde man åka dit ändå eftersom man omöjligen kan vistas där utan att bli biten...