LEGO Bella Center, Köpenhamn, LEGO, LEGO-world, bygga, fans

LEGO-world 2016

Så var det då äntligen dags! Några miljoner bitar och så vi fyra. Plus lite annat löst folk... 
 
 
I år fick vi bra parkering och slapp köa i tre kvart för att betala i parkeringsautomaten (jag skojar inte!). Slängde in jackorna i garderoben och så begav vi oss ut i mässhallarna. En bra start på LEGO-dagen helt enkelt.
 
 
Eftersom min rumpa somnade efter en kvart vid det lilla, lilla bordet med bitar gick vi över till bil-byggar-hörnan ganska omgående. Om det är nåt som killarna gillar här så är det att bygga och köra bilar. Här kunde man bygga sig en bil för att sedan provköra den i backarna som var bredvid.
 
Om mamman dessutom noga dokumenterade allt som byggdes så var det lite lättare att släppa sakerna man byggt och gå vidare. För man skulle ju helst inte bära omkring bitar mellan de olika montrarna och att ta hem dem är heller inte okej.
 
 
Ett lite klent försök att fånga känslan av hur stora hallarna är och hur mycket folk det är som samlats. Det finns fler LEGO-fantaster än vi.
 
 
En stor mosaik som slets sönder med jämna mellanrum. Sedan fick besökarna helt sonika bygga ihop den igen, bit för bit... Vi började på en platta men efter ett tjugotal bitar var det någon som tröttnade.
 
 
I LEGO City hörnan var det så klart en stad uppbyggd med flera av byggsatserna som säljs. Vi stod och tittade en lång stund eftersom allt som rör sig är kul (tågbanan i det här fallet).
 
 
Och så fanns det en hörna med superhjälte-LEGO. Vi ägnade lite tid åt att försöka plocka ihop minifigurer och det blev den här trion. Nu sitter liknande LEGO på önskelistan och jag misstänker att det är gubbarna som är det viktiga i sammanhanget.
 
 
Om det är någon avdelning här som jag INTE vill missa så är det LEGO-fansens egen hörna. Alltså galningar från hela världen som byggt upp hus, slott och hela landskap som turnerar runt på olika mässor så att andra (som inte är riktigt lika galna) kan få se skapelserna. 
 
Här till exempel ett medeltida slott komplett med kvarnhus och allt. Jag bara älskar detaljerna; damen som skakar lakan ut genom fönstret, taket på tornet som håller på att byggas och alla djur och människor som figurerar i landskapet.
 
 
I scoutlägret grillade gubbarna kyckling, åkte linbana, byggde broar och gjorde andra scoutiga saker. 
 
 
Lite ekologiskt och närodlat kanske faller dig i smaken?
 
 
Här har Gulliver strandat och hamnat i lilleputtarnas land. 
 
 
Jag tyckte att denna mosaik var helt fantastiskt byggd! Föreställer draken Smaug som vaktar sin guldskatt.
 
 
Ytterligare en bautastor mosaik som håller på att bli byggd av besökarna.
 
Vi älskar LEGO-world och kommer säkerligen att åka dit flera år framöver. Det enda negativa med det hela är att det dröjer ett helt år mellan gångerna...
 
Har man barn eller själv gillar LEGO så är det väl värt att lägga en dag på att besöka Bella Center under mässan. Visst är det lite av en produktmässa och skoja papegoja att det är reklam överallt, men vem bryr sig? Här har barnen chans att få krypa runt i bitar, bygga sig helt prilliga, titta på LEGO-filmer, klappa Star Wars-karaktärer och delta i olika jättebyggen tillsammans med andra. 
 
Mässan passar verkligen alla också; här finns ett hav av DUPLO för dem som inte lärt sig att man inte ska äta bitarna, alla sorters coola gubbar (Chima, Ninjago, Avengers etc.), Mindstorms-robotar och fanzone där man kan gå runt och se vad andra byggt. 
 
Everything is awesome!!!