Växter drivhus, frö, förodla, såjord, toarulle, tomater

Förodlar lite tomater

Jag fick ett meddelande i förrgår om att en administratör på blogg.se "gillade" mitt inlägg om potatistryck och sen gjordes det en extra push för det på startsidan och sedan har det dessutom legat kvar på alla bloggares inloggningssidor som ett lästips. Det var olika fina recept, inredningsbilder, träningstips och så våra potatisar... 
 
Jättfin reklam och ett fyrtiotal nya läsare har ramlat in på bloggen och kollat runt. Tack vare potatisarna?! Det verkar som om potatistrycken slog an någon sorts nostalgisk ton hos många och man minns potatistrycken man gjorde när man var liten. Jag är i alla fall peppad att försöka fixa någon sorts påskkort tillsammans med barnen och stämpla ägg-potatisar och hönor.
 
Sen blir det alltid lite prestationsångest när folk uppskattar det jag gör eller tycker att jag skriver så roligt. Då börjar jag analysera allt och vända och vrida och tänka "är detta roligt och bra"? Sen brukar jag komma på att det bästa är att strunta i vad folk tycker och bara skriva vad jag vill och känner för igen. 
 
 
Igår var det inte potatisar som gällde utan vi satte igång med förodlingen av tomater istället. Förra året gjorde jag minikrukor av tidningspapper som man rullar och trycker ihop och det funkar fint. Nu gav jag mig på högen av opysslade toarullar istället. Vi sparar ju alla rullar som blir ifall barnen skulle vilja använda dem till djur, rymdskepp, bilar eller andra projekt.
 
 
Vill man göra dessa krukorna är det bara att dela rullarna i halvor, klippa remsor av valfritt papper, trycka ned pappret som en botten och så är minikrukan klar. Sen får man fylla upp med såjord, trycka till den ordentligt, lägga på frön och lite mer jord. 
 
 
Nu bor de blivande plantorna i ett söderfönster i ett litet drivhus av plast. Jag får se till att de inte torkar ut och hoppas att de gror fint. När det är dags för omskolning får ni följa plantorna och deras väg till nästa typ av kruka. Om man är intresserad av sånt det vill säga, annars kan man ju hoppa över inläggen om tomater.