Allmänt, LEGO DUPLO, hack, tejp, vägar

DUPLO-hack

Okej, jag förstår att det här inte kommer att välta internet eller revolutionera så många människors liv men barnen tyckte i alla fall att det här var en superbra idé. De har varit inne i värsta DUPLO-byggartagen sista dagarna och precis alla bitar har använts för att bygga ett stort slott med lekland, trädgård, vägar, skola och hela baletten. I slottet bor för övrigt en fiskmås och så kommer det barn som hälsar på. 
 
 
I somras köpte jag lite rolig tejp, av ospecificerad knalle på Kiviks marknad, som föreställde vägar, vatten, järnväg och liknande. Tanken jag hade då var att göra ett litet landskap i en bokhylla på barnens rum. Landskapsmålandet har uteblivit och tejpen fanns kvar. Så nu har vi små vägklossar och floder man kan placera ut i sina DUPLO-byggen i stället. 
 
Naturligtvis går det bra med vilken tejp som helst man har liggande ifall man skulle vilja pimpa sina klossar lite grand. Får vi tråkigt någon annan dag kan vi ge oss på washitejpen, tejpen med grodor, äppeltejpen, jultejpen, aluminiumtejpen, silvertejpen, eltejpen...