Baka bakning, kladdkaka, skumtomte

Kladdkaka med skumtomtar

Vi (läs jag) köpte på oss en jättelåda skumtomtar för några veckor sedan. Jag hade sett recept på skumtomtefudge och var ju bara tvungen att prova göra det! Resultatet blev faktiskt över förväntan och jag tror att fudge är det ultimata godiset man kan koka ihop själv; blanda, koka, häll upp och så är det klart. Hepp!
 
Fast jag kom på efter en stund att jag inte gillar att äta skumtomtarna som de är - sega och dana. Så vad gör man då? Logiska svaret var att man bakar kladdkaka på dem...
 
 
Skum tomtekladdkaka:
 
Smält 125 gram smör i en kastrull. Dra bort kastrullen från värmen och rör ned 1,5 dl socker, 1,5 dl sirap och 2 ägg i smeten.
 
Blanda 3 dl vetemjöl, 1 dl kakao, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver i en skål. Sikta ned mjölblandningen i smeten. Viktigt när man gör kladdkaka är att BLANDA och inte vispa för då blir kakan inte kladdig!
 
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten som är ungefär 25 cm i diameter. Häll i smeten, tryck ned ca 15 skumtomtar (efter tycke, smak och tillgång på plats). 
 
Grädda kakan i ungefär 20 minuter i 175 grader. Det är svårt att säga en exakt tid och jag brukar skaka kakan lite för att kolla om det är klart - dallrar hela kakan är det tillbaka in i ugnen som gäller. Lite som man själv borde resonera utanför gymmet - dallrar allt så är det tillbaka in som gäller...
 
Servera i vart fall med grädde och en extra tomte! 
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så gott

Svar: Det var inte dumt alls! :D
Christina Forsberg