Baka, Måla/rita Totoro, akvarell, fineliner, färg, godis, kristyr, pepparkaksform, pepparkakshus

Jul-Totoro

Första gången som jag såg Totoro-filmen var när jag arbetade som au pair och "mina" barn skulle se den. Det var egentligen mitt första möte med en animerad film som inte var signerad Disney och förälskelsen blev omedelbar! Sen dröjde det ända tills för några månader sedan som jag köpte filmen själv och visade för mina pojkar. De blev så klart också förtjusta i de underbara karaktärerna (även om jag fick sitta och översätta hela tiden eftersom den inte finns på svenska). 
 
 
Jag har varit sugen på att måla akvarell igen och då föll det sig naturligt att Totoro och hans vänner skulle få vara med på en liten jultavla. Eller liten och liten; blocket är storlek A3 så lite större än vad jag varit vad vid egentligen. Som vanligt började jag med en blyertsskiss som jag fyllde i med svart fineliner. Måste jag säga att det är viktigt att pennan är vattenfast? Nä, tänkte väl det...
 
 
Kvällsterapi och lycka i en liten låda kan vara nya akvarellfärger, en kopp te och en palett att kladda loss på. Jag hade funderat fram och tillbaka på att köpa fler färger eftersom jag inte kände att min första låda räckte till längre - tio olika färger plus vitt och svart. Den lådan är toppen när man ska ut i terrängen och måla men kanske inte så kul på hemmaplan. 
 
Så jag slog till och köpte på mig sista flytande akvarellerna från jobbet och de känns än så länge som en som en lysande investering. 24 nya kulörer att testa mig genom!
 
 
Och så här blev mitt julmotiv! I efterhand kände jag att det blev mysko att blanda svenska och engelska på buss-skylten, men gjort är gjort. Och jag skulle tro att det blir jul ändå.
 
 
Igår var barnen och jag lediga hela dagen så då passade vi äntligen på att göra klart våra pepparkakshus. Husen är gjorda efter färdiga formar och likaså traktorn. Vid monteringen fick jag en traktordel över och kunde inte riktigt begripa hur det skulle gå ihop? Men som synes funkar det fint ändå. 
 
Spritsandet fick jag sköta och så lämnades ansvaret för pyntandet av husen över på barnen. Och det är också anledningen till att jag gjort två små hus - undvika bråk i den mån man kan! Ett lass godis, några granar från Systrarna Grene och ett par små Pokémons senare så var vårt jullandskap klart!