Måla/rita Pokémon, fineliner, foto, promarker, teckna, urban sketching

Illustrerad Pokémon-runda

Det har inte blivit så mycket av att sitta ute och teckna på spännande platser i sommar. Dels har det inte varit väder till det och så har jag i stort sett alltid haft sällskap av resten av familjen. Och det här med att hålla ett öga på barnen och ett öga i ritblocket är lite mer än vad jag klarar av...
 
Däremot kan man ju hitta fina hus på nätet och sitta hemma och teckna vid datorn. 
 
 
Det är något visst med amerikanska stora, vräkiga hus i viktoriansk stil. Så mycket tinnar, torn och utskjutande partier att det blir party på pappret mest hela tiden. Börjar bli riktigt bra vän med mina tuschpennor också - är ett stort fan av alla grå nyanser som kan läggas lager på lager.
 
Även om hus långt bort kan vara kul på sitt vis är det ju inte någon urban sketching direkt när man sitter hemma. 
 
 
Något som vi däremot börjat göra en hel del denna sommar är att jaga pokémons. Vi promenerar, spelar och småpratar om ditt och datt när vi är ute. Aldrig har det väl varit så lätt att motionera en sex-åring som nuförtiden? 
 
 
Och det var under en sådan runda som det slog mig att jag faktiskt kunde börja rita av husen i Svedala istället för dem på andra sidan Atlanten. Eftersom jag inte har fotografiskt minne så smyger jag omkring lite som en kriminell rekandes inför den stora stöten och fotograferar hus ur fördelaktiga vinklar här hemomkring. Till boende i Svedala vill jag bara säga; ingen fara, ska bara hem och rita lite! 
 
 
Jag plockade ut ett gäng hus och komponerade (ytterst genomtänkt) ihop dem på samma papper. Naturligtvis fick några pokémon-filurer följa med på färden. 
 
 
Det första som jag färglade var faktiskt en psyduck, jigglypuff och den lilla squirtlen. Noga övervakad så att jag inte skulle göra fel: - Den ska vara gul, mamma! 
 
 
Det blev en himla massa tegel att försöka få till denna rundan! Men jag tycker att det tog sig på slutet i alla fall. Och helt plötsligt var mitt paket med bruna Panduro-pennor inte så dumt att ha ändå. Fast jag är fortfarande inte sams med färgmarkeringarna på locken eftersom de inte stämmer överens med verkligheten. Lösningen blir ju att göra ett litet färgschema på ett papper att ha bredvid och värre kan man ju ha det.
 
 
Avslutningsvis vill jag bara stolt visa upp en karta över "en massa pokémons!". Detta är alltså åstadkommet av någon som fram till för ungefär ett år sedan endast ägnade sig åt non-figurativ konst. Utvecklingen framåt är ganska häpnadsväckande enligt en högst opartisk moder...
#1 - - mittlivkreativ.se:

Så fantastiskt fint ritat!! Önskar jag kunde rita så fint.

Svar: Tack så mycket - det är övning som gäller! Jag tror att alla kan träna upp sin förmåga att rita, gäller att hitta ett forum som funkar.
Christina Forsberg