Pyssel Slöjddetaljer, halsband, miniflaska, panduro, pärlor, resin, snäckskal

Resin - smycken och småplock

Då fick jag äntligen en lucka och möjligheten att testgjuta med resinet som jag köpte på Slöjddetaljer. Eftersom jag varit sugen en stund så hade jag lite olika projekt i tankarna. 
 
 
Köpte ju pappersblommor som påminde om näckrosor (i mitt huvud i alla fall) på Panduro sist vi var där. Nu testade jag att lägga lite småpärlor på botten av flaskan, hälla på resin och sedan sätta ned en näckros. Det funkade sådär på första försöket...
 
Hade jag frågat barnen så hade de kunnat tala om att saker sjunker i vätska? Så första rosen landade på botten helt enkelt. Nytt försök gjordes och då lät jag plasten stelna i 12 timmar innan jag pillade ned blomman. Funkade bättre men det ser ändå ut som en liten våg på vattnet eftersom jag skulle på och pilla och räta ut blomman. Varför kan man säga till barnen att de ska ha tålamod när man själv inte har det alla gånger?!
 
 
Snäckskalshalsbandet blev desto lättare att få snits på. Jag lade bara ut lite fluffigt effektgarn, hällde på resin och droppade ned en fisk, lite pärlstenar och så fick snäckan ligga på en tallrik och stelna utom räckhåll för barn (och undertecknad faktiskt). Tålamod var nyckelordet.
 
 
Flaskan med liten, liten pappersbåt blev mer lyckad denna gången. Glitterlimmet sjunker liksom ihop till ingenting när det stelnar så jag hällde lite resin här med och nu påminner det mycket mer om vatten. Pysslade ihop en ny liten båt och limmade fast. I väntan på att allt ska torka funderar jag på om det inte är snyggast att linda lite hampasnöre om flaskhalsen och sedan sätta fast flaskan i ett halsband?
 
 
Eftersom det blev lite resin "över" efter att ha hällt på mina planerade projekt så testade jag silikonformen också. Det är inte svårt att få till roliga effekter bara med hjälp av lite pärlor, garn och glitter. Nu vet jag bara inte vad jag ska ha juvelerna till men det brukar lösa sig med tiden.
 
Har sett helt underbart vackra små alster med ingjutna maskrosfrön, lavar, barr och andra saker från naturen så jag ska se vad som finns att samla på sig och pyssla med. Köpte dessutom tre runda metallbrickor på loppis igår och filosoferar redan om jag kan göra något kul med dem i kombination med resin?
 
Och så finns det en lös tand hos en familjemedlem och den kanske man kan göra något av? När jag var liten hade jag en burk där det stod "mjölktänder" och så samlade jag de tappade tänderna där. Har INGEN aning om varför och slängde ut allt när jag fick hem den i vuxen ålder. Men en liten tand ingjuten i plast kanske kunde vara roligare att spara? Och mindre äckligt kanske? Enda problemet är hur vi löser att tandfén inte plockade med sig denna tanden?