Inredning, Pyssel Biltema, bord, grundmåla, knappar, lamineringsepoxy, panduro, vintage, återvinning

Omgjort sidobord

Är så himla odrägligt nöjd med senaste pysselprojektet här hemma så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen?! Mest nöjd är jag nog över att resultatet exakt motsvarade mina förväntningar och att inget blev snett eller allmänt konstigt...
 
Vad är det då jag har hittat på? Jo, när vi köpte vårt hus för x antal år sedan följde det med lite möbler som föregående ägare inte var så intresserade av att ta med sig. Inte oss emot och jag har genom åren valt att spara ett lite halvfult sidobord med glasskiva på. 
 
 
Min tanke med bordet har hela tiden varit att jag ska ta bort skivan och lägga mosaik. Eller kanske kakel? Eller vänta nu - mosaik blir bäst. Och så har jag hållit på och ändrat mig fram och tillbaka och så har bordet stått kvar i källaren. 
 
 
Men nu jäklar i min lilla låda kom jag äntligen till skott och gjorde en del justeringar... Knackade bort glasskivan och stuvade undan resterna i kartonger och annat. Trots att jag hade handskar och försökte vara försiktig så lyckades jag få in en pytteliten flisa i tummen. Så om någon blir sugen på att slå sönder glas där hemma - var EXTRA FÖRSIKTIGA!!!
 
 
Grunmålade bordet med någon obskyr gammal vit färg som jag hittade i källaren. Höll på att måla pallkragar också och eftersom färgburken inte gick att återförsluta var det lika bra att köra på och leta upp allt som kunde målas vitt här hemma.
 
 
Målade vidare med två lager Vintage Matt Furniture Paint från Panduro. Jag gillar verkligen deras möbelfärg eftersom den är tjock och härlig att måla med samtidigt som den är dryg och verkar kunna räcka till hur många små projekt som helst här hemma. Lite lim och ett gäng knappar från samlingen gick det också åt.
 
 
Självklart hade jag hjälp av min assistent vid sorteringen och klassificeringen av knapparna. Lite olika åsikter om färger hade vi men jag hade bestämt mig för att rosa och gult gick bort denna gången. När han väl vill ha glada färger och så får han inte det känner man sig som världens bästa mamma...
 
 
Var säkert lite överkurs från min sida men jag valde i alla fall att limma fast knapparna på bordsskivan. Mest för att jag skulle bli tvungen att fortsätta projektet i källaren; för lycka till med att bära ned bordet för trappan utan att snubbla på knapparna som skulle fara omkring! 
 
 
På Biltema finns det en rolig produkt som heter lamineringsepoxy och tanken är egentligen att man ska använda det när man lagar sin båt tror jag. Eftersom jag inte äger någon båt kan jag göra andra grejer med epoxyn. 
 
Så i säkert förvar i källaren blandade jag ihop tvåkomponents-gojset och fördelade ut det över bordsytan. Här är det ju extra viktigt att man laminerar på en möbel som har kanter! Tanken på att ha stelnad plast på golvet kan framkalla ångest hos vem som helst.
 
 
Lamineringen härdar på åtta timmar stod det på förpackningen men jag valde att låta det stå i minst 24 timmar. Detta hade även lite att göra med att om jag skulle gå och kolla på det innan det stelnat så hade jag säkerligen inte kunnat låta bli att pilla på det. Jag är så där sugen på att ha fingeravtryck i min nya fina bordsskiva så bordet fick stå och härda för sig själv (fritt från kattrumpa, barnnäsor och vuxenfingrar).
 
 
Kollar man riktigt noga och nära så finns det en del bubblor och en och annan knapp sticker upp och stör den spegelblanka ytan. Men vad fasen gör det! Nöjd med mig själv och mitt "nya" bord. 
 
#1 - - Alicia:

Jisses vilket arbete, och så suverän remake! Väldigt kul att se nåt gammalt och trist få en sån helomvändning. Också festligt att läsa om dåligt tålamod och fingeravtryck i gjutmassan - där känner jag igen mig själv och fick ett gott flin :)

Svar: Tack för den fina kommentaren! Jag försöker ta med lite av pysslandets baksidor också - som att man faktiskt måste VÄNTA ibland. Tålamod är inte alltid denna familjs grej...
Christina Forsberg

#2 - - Sanna:

Gud så sjukt läckert!! <3

Svar: Tack så himla mycket! :)
Christina Forsberg

#3 - - Anonym:

Wow! Så läckert! Hittade hit när jag googlade på färgen du använde. :) Har du instagram? Jag heter Pysselfnatt där, lämna gärna en kommentar så jag hittar dig i så fall. :)

Hälsningar Birgit

Svar: Jag har instagram och där lägger jag ut mina skisser och inte så mycket pyssel - crazycraftlady79 heter jag där. :D
Christina Forsberg