Växter blommor, bricka, kaktus, pioner, pionstöd, plantera, stilleben, såjord, tomater

Lite planteringspyssel

Jag har haft fortsatt full rulle på jobbet och därför inte hunnit med att pyssla så mycket här hemma, varken på egen hand eller tillsammans med barnen. Men lite planterande hann det ändå bli i förra veckan. Det är ju ändå den tiden på året!
 
 
Vi satte små kaktusfrön någon gång förra året och det grodde faktiskt lite grand bland dem, även om det går sakta, sakta, saktaaaaa... Skaffade yttepyttiga lerkrukor till kaktusarna och så satte vi om miniplantorna med största möjliga försiktighet. För att ni ska förstå hur små de är placerade jag en tändsticksask bredvid. 
 
När man planterar kaktusar ska man använda såjord som torkar snabbt och inte innehåller så mycket näring. Lerkrukorna passar också bra till en växt som ska torka till ordentligt mellan vattningarna och som inte tål att stå med blöta rötter någon längre tid.
 
 
Vårstädade lite i trädgården och råkade då bryta av en hyacint som vågat sig upp. Vad gör man då? Jag passade i alla fall på att plocka lite mer blått och sätta i udda små koppar och vaser på en bricka. Snabbt och enkelt så har man gjort sig ett litet stilleben.
 
När vi flyttade hit till huset så fanns det ALLA färger på blommorna i rabatten men jag har försökt hålla mig till en någorlunda sammanhållen färgskala. Nu satsar jag hårt på allt vitt, rosa, lila och blått. Jag är så klart inte helt strikt alla gånger och är det något som är fint (och billigt?) så kan det få gästspela en stund i rabatten.
 
 
Våra små tomatplantor fick sig också en omplantering. Har man inte tillräckligt med plastkrukor så går det precis lika bra med ursköljda mjölkpaket. Bara man ser till att göra hål i botten så att plantorna inte drunknar går det fint. 
 
 
Som avslutning på dagens filosoferande kommer en bild från förra året; vårt egenfixade stöd till pionerna. Målade om en gammal loppis-stol och lyfte bort sitsen så att plantan kan krypa upp genom öppningen. Pioner blir annars lätt rangliga och när de blommar (och det regnar) viker sig hela härligheten och det ser allmänt trist ut. 
 
I övrigt ser jag fram emot kvarterets grönaste gräsmatta för vi har vertikalskurit, toppdressat och snart ska jag bespruta mossan och göda gräset. Så det kommer att komma superspännande biler på gräs här om några veckor...
#1 - - Anonym:

Tack för kommentaren, det värmer!

Svar: Man kan behöva allt stöd man kan få vissa stunder i livet. :)
Christina Forsberg