Måla/rita, Pyssel gjuta, pinterest, resin, silikonform, tax, teckna

Förstudier av olika slag

Alltså jag är ju den förste att erkänna att vi inte har pysslat järnet här hemma på sistone. Har ju så klart att göra med att jag börjat på nytt jobb och mina stackars fötter ska vänja sig vid att stå och springa omkring på stengolv hela dagar igen. Så nu kommer jag hem från jobbet och sätter mig och sitter. Det är i vart fall hur kul som helst att vara på en riktig trädgårdsavdelning igen och jag ser fram emot sommaren och alla möjliga och omöjliga frågor.
 
Ibland är det dock svårt att hålla god min och hjälpa kunder och man får misshandla sig själv på insidan så att man inte skrattar rakt ut. Men det gäller att vara glad, trevlig och pedagogisk när man ibland måste förklara från grunden att man gräver en grop, sedan sätter man ned sin planta och så måste man vattna. Glöm för all del inte vattnet...
 
På teckningsfronten så är det en tax-projekt på gång. En kompis har gjort en beställning - mitt första "kommersiella" alster!
 
 
Har googlat mig snurrig på strävhåriga taxar och började på att skissa lite på hur det skulle kunna se ut. Inte var det många andra som tecknat sådana på roligt vis så det blir till att hitta på och använda den konstnärliga friheten. 
 
 
Det landade på den här layouten, typ. Har ritat vidare och kommit så långt att jag börjat färglägga men väntar lite till med att ladda upp färdiga alstret. Tänker att mottagaren ska få en chans att se bilden innan jag delar den med cybervärlden.
 
Annars har jag lite idéer om att gjuta med plast. Har kollat runt på Pinterest och fastnat för allt som har med "resin crafts" att göra. Man kan göra smycken, brickor, pynt och gud vet allt med självhärdande plast. 
 
Köpte "solid water" på Model Craft i Malmö för några veckor sedan men kom av mig lite när jag läste att det var farligt att andas in ångorna, används i väl ventilerat rum, håll undan från barnen etc i all evinnerlighet amen. Planen var att hälla det i yttepyttiga glasflaskorna från Systrene Grene men blommorna som jag köpte och skulle ha i var lite, lite för stora. Så nu håller jag på och reviderar planen.
 
 
Jag och barnen var förbi Slöjddetaljer på Triangeln idag och då shoppade jag loss på en silikonform som ska passa utmärkt till resin (och annat så klart) och ett par olika resin(er?). En för att emaljera på ytor och den andra att gjuta med. Dessa är heller inte miljövänliga direkt så jag får pyssla med detta i min ensamhet och öppna ett fönster eller nåt.
 
 
Planen för mitt "före-jobbet-pyssel" imorgon ser ut som så att jag ska testagjuta lite i silikonformen samt försöka pilla ihop ett litet undervattenslandskap med sten, fisk, garnväxt och sånt i ett snäckskal. Vi får hoppas att det går bra och att pysslandet fortlöper utan psykbryt...