Allmänt, Måla/rita akryl, barnpyssel, bläckfisk, canvas, glitterlim, paljetter, promarker, toarulle, uggla

Ugglar vidare!

Det gick någon dag men till slut fanns det lugn och ro för mig att sitta och måla en stund. Har faktiskt aldrig målat på svart canvas tidigare och att öva lite var oerhört lärorikt. Det var länge sedan jag målade något annat än i sällskap med barnen också.
 
När jag var i tonåren och kring tjugo så tecknade jag , målade akvarell, gick ett par kurser och kom in på lite pastelltecknande. Men sen har det där legat på is ganska länge av okänd anledning. Först i somras började jag upptäcka att "fasen, det var ju kul att rita igen". Det sammanföll med att femåringen deklarerade att han skulle måla av ALLA djuren från djurparken vi varit i på semestern. Och sen satte han sig och gjorde just det. Och mamman hängde på...
 
 
Om jag ska återgå till ugglan så är den målad med akrylfärger från Systrene Grene och Netto (billigt kan vara bra!). Jag gillar att akryl är så snabbtorkande eftersom jag kan ha noll tålamod på att kolla när färgen torkar. Plus att det gäller att passa på när man får lite tid över och då vill jag gärna kunna bli klar i en sittning. Fyllde i och förtydligare lite av detaljer och konturer med mina promarker-pennor (som jag också blivit kär i).
 
Eftersom jag inte har några prestationskrav på mig nu (jag övar ju faktiskt bara) kändes det som ett bra tillfälle att jazza loss med paljetter och glitterlim! Paljettmixen är hittad på TGR för ca trettio kronor. Såg samma mix idag på Panduro men då var prislappen på 59? Där måste de ju ha märkt upp dem fel helt enkelt.
 
 
Och just nu väntar jag på att glitterlim och paljetter ska torka och fastna. Kul.
 
 
Senaste nyheterna på barnpysselfronten: två små bläckfiskar som just nu bor på en iPad. Vi älskar toa-rullar i detta huset! Bara att klippa upp åtta armar, rulla tentaklerna kring en penna för att få till rätta "krullet", måla och sen är bläckfiskarna redo för lek.
 
Och vad rita när man har en iPad-paus? En ny pad så klart. Plockade fram lite småstämplar ur gömmorna och så övade vi på att dutta i färgen och göra mönster.
 
Kvällen ska nu tillbringas med att slå in alla julklappar så att vi är redo för avfärd mot julfirande imorgon. Man är väl ute i god tid. 
 
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så fint