Allmänt, Pyssel julgran, julgranspynt, kristyr

Skön mix i granen. :)

Det tog ju en stund innan allt klaffade med årets gran men nu börjar vi känna oss lite nöjda. Granen var först sned och sedan rak. Ljusen lyste inte, sen lyste de igen för att självsläcka efter en dag. Sen köpte vi ny slinga på loppis. Av med den gamla, svettas, på med de begagnade ljusen som faktiskt lyste (yey!), av med glittret, på med glittret igen, etc. Sen hade vi incidenten med att vi gjort "HELT FEL" när vi klädde granen enligt äldste sonen så att han helt sonika blev tvungen att plocka ned pynten från halva granen och sedan hänga upp det igen på rätt plats. Någonstans där gav jag upp och tänkte att det löser sig nog det här med julstämning i år...
 
December brukar vara ett enda långt pyssel här hemma och julgranen är inget undantag. Så här kommer en liten genomgång med saker man kan göra själv.
 
 
Det blev lite grön kristyr över när pepparkakshusen skulle dekoreras så då var man ju tvungen att spritsa lite granar till granen också. Har spritsat på bakplåtspapper och började med att spritsa fast en ögla att hänga upp pyntet i. Släng på lite strössel och voliá! 
 
 
Klart vi hänger på koppartrenden! Här hemma är det dinosaurier som gäller ända in i granen. Kopparspray och dinosaurier kommer från Biltema och ska man spraya gäller det att ventilationen är god (eller att alla gått och lagt sig för att sova i andra änden av huset). De fina tofsarna kommer från TGR och glitterlim och paljetter är köpta lite här och där när jag hittat billigt och bra. 
 
 
Förra året var jag inne i värsta virkartagen och körde minst en snöflinga vid TV:n var kväll innan jul (så jag har ett gäng nu). Jag hittade de flesta mönstren genom att googla "crochet snowflake" och sen klickade jag runt lite här och där. Det finns både lättare och svårare men det hjälper ju att jag virkat sedan jag var ungefär tio år gammal...
 
 
Vi gillar att pärla! Här är det Baymax från Big Hero 6 som vi gjort. Bra sökord är t ex "hama", "perler", "pattern", "christmas" och så vidare i all evinnerlighet. Jag brukar stryka lite från båda sidorna på pärlorna på två prickar med strykjärnet och sedan låta motivet ligga och svalna under en tjock bok. Anledningen till att vi lägger dem i press är att de ska bli platta och inte böjda. 
 
 
Med inspiration från Minonsfilmen och fri fantasi så kan det bli så här fint! En "mingel" som man säger här hemma.
 
Nu står granen på plats och så länge Katten inte får fnatt så ska den få stå kvar ett bra tag.