Allmänt, Barnpyssel PET-flaska, barnpyssel, glitter, jellyfish, manet

Manet på flaska

Jag gillar att surfa runt och kolla in olika pyssel, spara lite bilder och plocka fram idéer när barnen kommer och säger att de vill pyssla. Även om jag tycker att de ska få skapa helt fritt så ligger det en viss tillfredställelse i att det ibland även "blir något" när de har pysselstuga här hemma. Nu hade jag sett ett projekt som inte kostar alls mycket att göra och jag slår vad om att ALLA har dessa grejerna hemma.
 
För att göra en manet på flaska behövs det bara en PET-flaska, fruktpåse och ett snöre. Vill man köra överkurs lägger man till lite glitter, paljetter och hushållsfärg.
 
 
Så här glada och exalterade var vi innan vi började. Är man liten så kanske själva klippandet i plastpåsen inte är det bästa att hjälpa till med, men man kan hälla lite glitter och välja paljetter.
 
 
Och naturligtvis var det snudd på omöjligt att få en bra bild på det här. Men det blev i alla fall en typ av manetliknande historia som kan röra sig fram och tillbaka när man vänder på sin flaska.
 
Att tentakler och sjögräs hamnar i en salig röra får man räkna med och tålamodet att förklara det för besviken femåring bör man skaffa innan också...
 
#1 - - Emelie:

De är underbara. Har gjort såna på småbarnsavdelningen ch de blev så uppskattade. Gott nytt år.

Svar: Jag förstod själv inte hur poppis de skulle bli här - sonen pysslade glatt vidare så att han helt plötsligt hade fyra akvarier! :)
Christina Forsberg