Allmänt, Barnpyssel flirtkula, julpyssel, luciatåg, paljetter, piprensare, tandpetare, äggkartong, återvinning

Lusse lelle...

- Mamma, vi måste spara ALLT skräp så att vi kan pyssla med det!
 
Visst gillar jag återvinning och att vi använder upp det vi annars kanske bara kastar bort, men jag är ändå inte helt förtjust i tanken att vi ska spara varenda låda...
 
Igår var det en äggkartong som blev omgjord till luciatåg och det tog sin lilla tid om jag ska vara ärlig. Mycket gick dock ut på att vänta på att färg och lim skulle torka och då gick vi ju och gjorde något annat för det är inte skoj att titta när färg torkar!
 
 
En del av en äggkartong, lite flirtkulor, hobbyfärg och lim är allt som behövs för att sätta igång. Vi målade det som skulle bli kropparna i vitt, rött och brunt. Sonen var mycket noga med ordningen de skulle stå i och då är det bara för mig att hänga med och lyda. När vi klistrade fast huvuden så gjorde vi en liten hals av en grillpinne för extra stabilitet.
 
 
Allas huvuden är på plats! Tärnan har fått hår som är gjort av ett fluffigt pälsgarn och en piprensare är glitter på huvudet. Lucian har ett band runt magen, så klart. Stjärngossen har också fått lite garnhår och en strut av kartong och paljetter.
 
 
Hela gänget samlat! Pepparkakan har fått en hatt på huvudet och den är gjord av kartong till brätte och en kork från 1,5L pet-flaska som kulle. Brun färg och en vit penna att måla "maräng" med och vi var hemma.
 
Lucians krona är gjord av en piprensare och tandpetare med lite gul färg uppe i toppen. Jag tyckte det var lättast att limma fast den gröna kransen först, låta det torka och sedan limma ett par ljus i taget så att inte allt skulle haverera.
 
Tomtens luva är en liten bit röd filt som vi gjorde en cylinder av och den knöt vi ihop i ena änden så att vi fick till formen. 
 
Stjärngossens pinne är helt enkelt en tandpetare med stor paljett på. Ibland är det faktiskt bra att jag har lite (mycket) hamstertendenser och köper på mig saker och lägger på lager. Nu fanns allt som vi behövde här hemma och det var bara att pyssla på!
 
Jag är så glad över just det här pysslet för sonen hängde med hela vägen och var ganska drivande i att det skulle bli klart. Sen var det så fint att se hur himla stolt han var när det skulle visas upp för pappa!