Allmänt, Baka choklad, julgran, kokos, våffelstrut

Julgranar på gång!

Efter att ha gjort komplicerade, spritsade och ganska äckliga granar (men fiiiiina!) med kristyr på glassvåffla så tänkte jag att det var dags att vi faktiskt gjorde något vi kan äta också. Och så var det ju extra bra att de var lite enklare så att barnen kunde vara med och räcka fram lite hjälpande händer.
 
 
Här demonstras allt som behövs i en genomtänkt komposition; våffelstrutar, kokosflingor, grön färg och blockchoklad. Vi valde mellan mörk och vit choklad men kom fram till att den vita nog skulle påminna mer om snö och den bruna var mer lik bajs. Och sånt vill man ju inte ha i en gran...
 
 
Förbereder för att smälta choklad på platt tallrik i micron. Vi delade naturligtvis på bitarna så att det skulle gå lite lättare. Kokosen blir lättast grön om man lägger den i en påse tillsammans med typ en halv matsked karamellfärg och skakar som en galning. Vad som inte syns på bilden är att vi har sågat till strutarna lite så att de skulle bli mer stabila - en plattare nederkant helt enkelt.
 
 
Efter att strutarna rullats i choklad och strösslats med massa "barr" så får de stå på en tallrik och stelna lite grand. Nästa projekt är att gå och handla godis som vi kan dekorera dem med för en äkta julgranslook. Känner på mig att barnen kommer tycka det är suuuuperjobbigt att handla sånt.