Allmänt, Måla/rita märkpenna, textilpennor, tröja, uggla, vlieseline

Ho ho!

Före jul hade jag lite "egentid" på stan och kunde då gå in och ut ur affärer som det passade mig. Alltså inga barn att hålla koll på! Det känns så oerhört lyxigt att bara behöva hålla koll på mig själv och inte ett par andra små människor som ska titta på allt och inget samtidigt som man är livrädd att de ska välta ned något dyrt och ömtåligt.
 
Det var under denna stund på stan som jag fick syn på en uggletröja. Tyckte att den var söt som tusan men inte så pass att jag var villig att hosta upp de slantar som den gick lös på. Men jag började fundera på den där halvsydda tröjan som låg hemma i källaren. Den som bara skulle fållas och kanske dekoreras på nåt vis? Innan tänkte jag stryka på bokstäver och skriva "Mother of Dragons" men det kändes inte lika kul längre när Game of Thrones inte var i säsong. En uggla skulle det bli istället!
 
 
När jag ritar på tröjor så stryker jag fast lite vliseline på baksidan så att tyget ska ligga någorlunda slätt och stilla under själva tecknandet. Den vlies jag har är nog lite för gammal egentligen eftersom den lätt lossnar efter ett tag - men det gör ju inget här eftersom det ändå ska bort från tröjan när ritandet är klart. Jag skissar först med min blåa penna från Stof & Stil eftersom den försvinner med tiden eller när man sprayar lite vatten på. Har även ett paket med tuschpennor för textil men var osäker på om jag ville ha någon annan färg än svart denna gången. Då går det precis lika bra med en vanlig märkpenna för textil! Man kan änvända dem till annat än att bara skriva namn i barnens kläder. 
 
 
Efter att i vanlig ordning googlat mig snurrig på ugglor så hittade jag en skiss som jag använde som förebild. Sen var det bara att sätta igång. Först gäller det att rita med försvinnande pennan så att alla delar sitter ungefär där de ska vara och sen gör jag en ifyllning av konturerna. Efter det lite skuggor och detaljer.
 
Självklart är detta ett pyssel man även kan göra med barnen! Men då gäller det att ha en vaxduk som man inte är rädd om och lite uppsikt så att färgen inte hamnar överallt där den inte ska vara.
 
 
Lite prickar och streck är inte fel det heller!
 
#1 - - Anonym:

Fin! Om inte min uggla är klar vill jag gärna ha en liknande. Kanske någon mer färg. ☺

Svar: Och kanske inte på en tröja? Din uggla finns ännu bara på idéstadiet...
Christina Forsberg