Allmänt, Pyssel boksidor, embossing, julkort, panduro, stämpla, vintage

Egna julkort!

Som pysslare är det lätt att känna att jag "måste" göra egna kort och skicka bilder på barnen i tomtekläder till alla man känner. Förra året lackade jag ur på skrivaren eftersom den bara skrev ut randiga bilder. Då köpte jag färdiga kort istället och det var helt okej det med. 
 
I år visste jag att skrivaren mådde bättre och vi hade redan testkört lite foton så då var det bara till att hitta en bild på barnen där båda såg någorlunda glada ut och tittade i riktning mot kameran. Inte helt lätt och en stund funderade jag faktiskt på att fotoshoppa ihop nåt...
 
Jag hade ingen plan för korten mer än att jag ville använda mig av en gammal bok som jag köpte på loppisen i helgen. Kollade naturligtvis först så att jag inte råkat fynda något värdefullt innan jag började riva och dra!
 
 
Lite rivna remsor från boken på kort som är ca 15x15 cm. Jag gillar att köra på löpande band om alla kort ändå ska bli lite likadana för då behöver jag inte hålla på och klippa och klistra hela dagen.
 
 
Här har jag plockat fram en stämpel, watermark stämpeldyna, embossingpulver och lite små pappersbitar med rivna kanter. Stämpeln har jag köpt på Panduro förra året då de sålde ut julsakerna till halva priset, sen stoppade jag undan den och blev glatt överraskad när jag hittade den vid årets pyssel. Ibland hjälper det att vara lite tankspridd...
 
Tanken med det här är att jag stämplar, häller på svart pulver, skakar av överflödet och värmer motivet med en embossingfön. Då ser det nämligen superproffsigt ut! Ytan blir liksom blank och det ser ut som om man sprungit iväg och köpt ett litet motiv istället för att fixa det själv.
 
 
Den bruna pappersbiten är även lite uppruggad i kanterna (finns verktyg för det också) och så har jag dragit en svart stämpeldyna lite fram och tillbaka så att det ser extra slitet ut. Funkar säkert att bränna lite över öppen låga också men tänk på att höja hemförsäkringen först.
 
Skulle någon vara sugen på att lära sig mer är det bara att komma över och pyssla med oss - inget gör mig lyckligare än att få visa och inspirera!
 
I övrigt har jag en förkylning som smugit sig på så inspirationen och energin ligger inte på topp direkt. Satte i alla fall igång en brasa för att få upp mysfaktorn lite inför dagens jobbansökningar. Och så är det fjorton kilo tvätt som väntar på min uppmärksamhet. Kanske ett varv med dammsugaren eller något annat skoj också...