Allmänt, Pyssel julgran, julgranspynt, ninja turtle

Det råder stilla frid...

Igår tänkte jag att det kunde vara lite mysigt att åka iväg med barnen och köpa hem årets gran. Och jag är lite imponerad över mig själv att vi lyckades enas om vilken gran vi skulle handla, näta den, baxa in den i bilen och få med alla delar hem. Men sen började liksom oflytet komma.
 
Trots att vi har en bra fot där man i teorin kan få upp granen fint på egen hand ville det sig inte riktigt - det blev snett helt enkelt! Julgransslingan som funkade ganska bra förra veckan var nu helt utbränd när jag kopplade in den. Barnen började bråka och tyckte vi kunde vänta till i övermorgon med att klä granen. Julstämning och ljus lyste med sin frånvaro.

Dock lyckades mannen räta ut granen och fiddla igång mer än halva ljusslingan när han kom hem på kvällen. Och efter att jag bjudit med mina kompisar Per Morberg och Anton Bergh att kolla på tv så kändes livet lite mer stämningsfullt.
 
 
Denna lördagsmorgon klädde jag och yngste sonen granen. Vi pysslade också lite med ett par gamla kulor från Rusta som jag hunnit tröttna på. Såg ett tips på Pinterest för ett tag sedan och ett par gröna kulor, lim på rulle, roliga ögon, rött band och glue dots är allt som behövs när man snabb-pysslar med en treåring. 
 
 
Tadaaah! En ninja turtle blev det minsann. Fråga mig bara inte vem i gänget det föreställer för så insatt är jag inte. 
 
Idag kommer det att bli lite spaning på Lions loppis efter fler roliga saker att göra om eller bara dra hem och pynta lite allmänt med. Eller så blir det bara ett gäng leksaker till.