Allmänt, Pyssel aluminiumtejp, barn, toarulle, återvinning

Att pyssla med barn...

... kan ju vara både kreativt och stundom nervpåfrestande. Lättast är ju att pyssla med ett barn i taget medan det andra är sysselsatt med något annat. Funkar inte det gäller det att vassa saxar är undanstoppade och att det ligger en vaxduk på bordet!
 
Allt som väcker fantasin funkar att bygga med och "pyssla" är ett ganska vitt begrepp för mina barn. Ibland blir det superfina grejer som man stolt visar upp på Facebook och ibland blir det knappar limmade på en bit kartong som kanske inte skickas in till Nationalmuseum. Teckningar produceras ofta på löpande band och det blir omöjligt att spara allt (smugglar ner lite i pappersåtervinningen ibland när ingen ser - men säg inget till nån!). 
 
 
Här har vi en robot som är byggd med grejer från återvinningshögen! Kroppen är ett flingpaket, armar och ben är toarullar, monitorn på magen är locket från en ask cocktailtomater och sen lite smått och gott från pysselförrådet. För att få till metallic-looken så klädde vi in roboten med aluminumtejp från Biltema - världens grej! En rulle genererar timmar av koncentrerat pysslande.
 
 
Igår blev det lite olika djur; jag gjorde en uggla och barnen gjorde en fisk med vågig fena och jätteögon och ett helt gäng med fladdermöss som flög runt och inte alls uppförde sig som man ska inomhus. Säg det hushåll som inte genererar tommar rullar?! Klart ni kan pyssla! Kolla bara på http://creativemeinspiredyou.com/toilet-tube-animals/ så får ni se att det inte alls är svårt att hitta kul projekt!
 
Jag brukar ladda med roliga ögon, piprensare, fina papper och dylikt när jag hittar billigt och bra så att det finns att ta av här hemma i skåpen. För när barnen blir pysselsugna så ska det pysslas NU!
 
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

så fint ni gjort

Svar: Tack så mycket!
Christina Forsberg