Allmänt, Pyssel canvas, embossingfön, hårtork, kritor, limpistol, melted crayon art

Årets sista pyssel - melted crayon art!

Vanliga vaxkritor tycker jag är det mest tråååååkiga i målarlådan. Har egentligen aldrig gillat dem, inte ens som barn. Det blir ojämt när man färglägger och de är nästan omöjliga att blanda med varandra. Detta gällde fram tills för någon dag sedan när jag läste om hur man kan smälta dem...
 
 
Började med att sortera bland barnens kritor och tog de som hade ungefär samma längder och märke. Lättast är att lägga ut dem i den ordning man vill ha dem och sedan limma fast dem på canvas med en limpistol. 
 
Enligt alla sidor jag varit inne på (och det är en hel del) så ska man använda en hårtork eller stoppa ned kritorna i limpistolen och dutta runt med den. Eftersom jag inte ville riskera att förstöra min kära limpistol gick jag på det andra förslaget. Enda skillnaden var att jag tog min värmefön för embossing som bara blåser ut värme utan att för den skull ha så kraftigt "blås", om ni förstår vad jag menar?
 
 
Och visst blev det fint?! Tanken är att jag ska göra en liten tavelvägg i yngsta sonens rum och då kan sådan här konst passa finemang. Så länge han inte tar ned konsten från väggen och börjar rita med den. 
 
Vill även passa på att önska alla där ute ett gott nytt pysselår!
 
#1 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

snyggt

#2 - - Emelie:

Vad läckert och färggrant :)